Belföld

Leszavazta a Fidesz a gyerekes családok kilakoltatásának tilalmát

Fotó: 24.hu

Az önkormányzatok kötelezettségévé tette volna az ellenzék a kilakoltatással fenyegetett családok elhelyezését.

 

A fideszes többségű házbizottság hétfői ülésén leszavazta azt a törvénymódosító javaslatot, amely megtiltotta volna a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását. Erről a Mérce ír.

 

A törvénymódosítást A Város Mindenkié csoport (AVM) kezdeményezte, az Országgyűlésnek az LMP, az Együtt és a Párbeszéd képviselői nyújtották be. A javaslat az önkormányzatok kötelezettségévé tenné a kilakoltatással fenyegetett gyermekes családok elhelyezését, emellett az önkormányzati ingatlanban élő, valamint lakáshiteles családok esetében is tiltaná a lakáskiürítés bírósági elrendelését, ha annak eredményeként az érintettek utcára kerülnének.






 

Az AVM azt szerette volna elérni, hogy az Országgyűlés rendkívüli eljárásban, még a tavaszi ülésszakban tárgyalja a javaslatot, mert így a tilalom a téli kilakoltatási moratórium április 30-i lejárta után életbe léphetett volna. Ősszel a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását is sürgősségi eljárásban fogadták el, igaz, ehhez politikai érdeke is fűződött a Fidesznek, mert így a kilakoltatások csak a választások után kezdődhetnek el.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top