Belföld

Rég hazudott akkorát Szijjártó Péter, mint amikor megmagyarázta, miért akadályozzuk az illegális migráció elleni európai harcot

444.hu

Egy hete a 444 írt először arról, hogy Magyarország egyedüliként megvétóztaazt az uniós migrációs javaslatot, amelynek célja megállapodni az afrikai országok kormányaival a migrációs nyomás csillapításáról.

A marrákesi nyilatkozat és terv többek között arról szólt volna, hogy az

  • az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt,
  • segélyprogramokat indít és fokozza az embercsempészek elleni nemzetközi hatósági együttműködést,
  • és forrásokat juttat azoknak a Líbiában várakozó embereknek, akik pénzért hajlandóak visszatérni hazájukba illegális migrálás helyett.

 

Magyarország olyan mondvacsinált okokkal állt ellen az egy éve készülő megállapodásnak, mint hogy abban nincs éles különbség “menekült- és bevándorláspolitika” között, és nincs benne „elítélve az illegális migráció” kellő eréllyel, miközben az egész stratégia célja maga a migráció mérséklése.

 

Erre Szijjártó Péter most csütörtökön, az MTI híradása szerint, bement a köztelevízióba és elmondta, hogy

„a marrákesi nyilatkozat szerint a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell, és új migrációs csatornákat kell nyitni”,

és hogy ezzel az egész megállapodással, amin egy éven keresztül dolgoztak a döntéshozók, az európai országok valójában az afrikaiak álláspontját támogatják.






 

A vétóról szóló döntést ezek után azonnal rátolta a magyar választókra, akik szerinte pont azt kérték április 8-án a magyar kormánytól, hogy minden migrációs ügyben mondjanak nemet.

 

Azt is mondta, hogy újabb migrációs hullámot válthat ki a nyilatkozat, de az MTI szemléjéből nem derül ki, hogy mi alapján mondta ezt.

 

A külügyminiszter ezután Dimitris Avramopoulos, az EB migrációért felelős biztosára hivatkozva arról is beszélt, hogy Európa Afrikából akarja megoldani a demográfiai válságot, de Magyarország és miniszterelnöke ebből nem kér, és helyette inkább 20-30 éves megállapodást kötne a magyar nőkkel. 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top