Belföld

Nyert a TASZ: lehet élőlánc a Parlament körül

Fotó: index.hu

Május 8-a környékén a Kossuth térnél lesz minden, mint a búcsúban.

 

Április 24-én derült ki, hogy az országgyűlési őrség úgy határozott, hogy május 8-án lezárja a Kossuth teret (a Parlament előtti teret és a füves részeket). Az akkori határozat szerint a lezárásra – 6:00-tól legkésőbb 14:00-ig – azért van szükség, mert aznap lesz az országgyűlés alakuló ülése, és a hivatalos programok egy része kiterjed a Kossuth térre is. A programokon pedig “az újonnan megválasztott képviselőkön kívül több védett személy is részt vesz”.






 

Aznapra délutánra egyébként meghirdetették a 3.0 Mi vagyunk a többség – tüntetés a demokráciáért nevű tüntetést – mely sorrendben a harmadik -, de a tüntetés a hivatalos lezárás után, 18:00-ás kezdéssel van meghirdetve. Viszont más tüntetést is meghirdettek. Az egyiket délelőtt 10 órára, hogy már akkor tüntessenek, amikor ott vannak a képviselők is. Velük a délutáni tüntetés szervezői egyeztetnek is valamit.

 

Időközben a Jobbik is bejelentkezett, hogy ők pedig elbontanák a kordonokat, mivel a párt szerint „a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem.”

De ezen kívül is van élet tüntetés ügyileg. A Jogállamot Facebook csoport meghirdetett kedd hajnalra egy élőláncot a Parlament köré. Arra szeretnék ezzel felhívni a figyelmet, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez.

 

Ezután térben és időben is kiterjesztette a Kossuth tér jövő heti lezárását az Országgyűlési Őrség. A honlapjukra felkerült legfrissebb intézkedési terv szerint már 7-én, hétfő este hatkor lezárják a Parlament környéki teret, beleértve a villamos vonalát és az alsó rakpartot is. Lezárt alsó rakparttal pedig nehéz élőláncot vonni a Parlament köré.

 

A rendőrség emiatt ezután elutasította az élőláncra benyújtott engedélykérelmet, arra hivatkoztak, hogy annak megtartása a népképviseleti szerv zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné.

 

Ezt a döntést viszont a TASZ segítségével megtámadták, és nyertek is a bíróságon. A TASZ legfrissebb Facebookra feltöltött videójából kiderült, hogy a bíróság úgy ítélte meg, hogy a rendőrség indokolatlanul nem vett tudomást arról, hogy a szervezők nyilatkoztak arról, hogy nem kívánják zavarni az alakuló ülést. Véget is érne a tüntetés még az ülés előtt.






Tehát a döntés értelmében a lezárás marad, de a rendőrségnek biztosítania kell a tüntetést.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top