Politika

Az év árulását követte el egy ellenzéki képviselő – ennél pofátlanabb dolog a kampányban sem történt

Kép forrása: MTI

Az e heti HVG azt írja, hogy a XV. kerületi időközi polgármester-választásokon elindulna Móricz Eszter, a Lendülettel Magyarországért párt jelölje is a fideszes és a balos jelölt mellett/ellen. A választást azért kellett kiírni, mert az eddigi polgármester, a DK-s Hajdu László bejutott a parlamentbe, így a kerület vezetését ott kell hagynia.






 

Rendőrségi nyomozás indult Zuglóban Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt – írta még márciusban az Index. 

A lap idézi a zuglói honlapon nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvet, amely szerint a helyi választási iroda vezetője, Makranczi László jegyző szerdán azt közölte, hogy a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit.

SORRA IS EGYEZTEK AZOK A NEVEK LÉVAINÁL, AMIKET A FIDESZ ÍVEIN IS MEGTALÁLHATUNK

 

Ezek után Móricz Eszter, aki a Fidesszel való kollaboráló pályafutását még Orbán Viktor bukott népszavazása előtt kezdte meg az MTV-n, amikor is “keresztény, hívő nőként” közölte a műsorban, hogy nemmel voksol majd a kvóta-népszavazáson.

 

 

Az önkormányzatban is igyekezett elérni, hogy a Fidesz kezére játsszon. Jó példa erre az az alkalom, amikor Pintér Gábor (Fidesz) alpolgármester tisztségéből való visszahívásáról rendkívüli testületi ülést hívott össze Hajdu László (DK), XV. kerületi polgármester. Az erről készült előterjesztést azonban nem tudták megtárgyalni, mivel napirendre vételéhez eggyel kevesebb szavazat állt rendelkezésre a Fideszen kívüli erőknek.

A fideszes alpolgármester annak köszönhetően kerülhette el – mint később kiderült, csak néhány órára – a felelősségre vonást, hogy Móricz Eszter ismét a Fidesszel szavazott. Móricz nyárig az MSZP képviselője volt, ám a sorozatos Fidesszel való együtt-szavazásai és a kvótanépszavazás melletti kiállása után az párt kizárta soraiból.

 

Lévai Katalin azt állítja, hogy nem bizniszpártot hozott létre és nem a Fidesz zsoldjában állva vesz el szavazatokat a baloldaltól. Most mégis Móricz Esztert indítja a a Lendülettel Magyarországért párt színeiben egy időközi választáson, ami azért is nevetséges, mert reális esélyük nincs a győzelemre, azonban a baloldaltól rabolhat el szavazatokat, hiszen a XV. kerületben a Fidesz pengeélen táncol. (A parlamenti választáson 42-37 arányban vezetett a baloldal.)






 

A vak is látja, hogy Móricz Eszter az év árulását követte el a saját pártja és az elveivel szemben. Ennél még egy hithű, tisztességtelen fideszesnek is nagyobb respektje van a társadalom körében. A lelkiismeretével majd ő maga elszámol, de egy jóérzésű magyar egészen biztosan nem szavaz rá.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top