Politika

Titkosszolgálatot kap Szijjártó

hvg.hu

A Miniszterelnökségtől a Külügyminisztériumhoz rendelik a külföldi hírszerzést, az Információs Hivatalt, Orbán Viktor felügyelete alá pedig egy csúcselemző részleg kerülhet.






 

Népszava értesülései szerint a jövőben a külföldi hírszerzést, vagyis az Információs Hivatalt (IH) nem a Miniszterelnökség felügyelheti, hanem a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá rendelhetik. Ezzel párhuzamosan pedig az újonnan létrejövő Miniszterelnöki Kormányirodán egy egységes hírszerzési központ alakul, ennek felügyelete Orbán Viktorhoz tartozik majd.

 

Lázár távozása után egy darabig úgy nézett ki, az IH-t a Belügyminisztériumhoz csapják, de az végül Szijjártóhoz került. A lap ezen kívül megjegyzi, az Orbán által emlegetett Miniszterelnöki Kormányiroda feladata a csúcselemzés lesz, itt egy, a begyűjtött és rendszererezett információkat továbbszűrő szervezet dolgozhatna, amelyik egyszerre segíti a gazdaságot és a külpolitikát is alakítani.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top