Politika

Vajon mitől fél? Svájcban bujkál a Kósa-ügy legfontosabb szereplője

Pestibulvar.hu

Nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatáshoz a Kósa-ügyből megismert csengeri örökösnő, ezért még hetekig eltarthat mire visszahozzák Magyarországra – írja a Zoom.hu. 

 

Egyszerűsített kiadatás esetén már akár az elfogását követő munkanapon hazahozhatták volna az örökösnőt, normál eljárásban viszont a svájci hatóságoknak vizsgálniuk kell, hogy az a bűncselekmény, aminek elkövetésével gyanúsítják, az mindkét országban büntetendő-e, és hogy van-e törvényi akadálya a kiadatásnak a svájci jogszabályok szerint.






 

Szabó Gáborné Matkó Mária volt az, aki a hivatalos iratok szerint nagyjából négymilliárd eurót bízott a fideszes Kósa Lajosra, hogy a miniszter abból államkötvényeket vásároljon befektetési célból. A mai napig nem tudni, miért pont Kósát kereste meg az asszony, és honnan származik ez a szabad szemmel is jól látható összeg.

Kósa Lajos lebuktatását az azóta már bedöntött Magyar Nemzetnek köszönhetjük, ők hozták nyilvánosságra azokat a közjegyző által hitelesített dokumentumokat, melyek igazolták, hogy ezt a pénzt a miniszterre bízták.

A gyanú szerint Szabó Gáborné több tucatnyi embert csapott be, jelentős összegeket kért kölcsön tőlük. Áldozatai ismert, befolyásos emberek voltak (ügyvédek, politikusok, vállalkozók) a pénzt pedig arra hivatkozva kérte el tőlük, hogy hamarosan hozzáfér az apja után örökségül rámaradt 4-5 milliárd euróhoz. Akadt olyan, aki évekig finanszírozta a nőt, bízva abban, hogy ha valaha is hozzájut a mesés vagyonhoz, akkor majd csak csurran-cseppen.

 

Kósa Lajos az áldozat?

Kósa a botrány kirobbanása után naponta legalább két magyarázattal állt elő, aztán időközben kiderült, hogy édesanyjának is szánt 800 millió forintot a vagyonból. Lebukása előtt a pénzről soha egy árva szót sem ejtett, szerepe kezdett kellemetlenül gyanússá válni egész pártja számára – épp a választások előtt. Kósa ezek után már inkább azzal rukkolt elő, hogy átverés áldozata, és feljelentést tesz az ügyben. (Ezzel párhuzamosan a fideszes politikust a szocialisták feljelentették)

 

Kósa Lajos így azóta azzal a magyarázattal is adós, hogy hogyan verhették át, de továbbra is kérdés, hogy ki ez a titokzatos örökösnő, és miért bujkál Svájcban?

Talán éppen felveszi a mesés vagyont? Vagy egyeztet valakikkel? Talán az életét félti? Nem tudni, de annyi biztos, hogy az ügy ettől a részlettől nem lett kevésbé zavaros.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top