Politika

Drasztikus változás: ennél nagyobb szegénységi bizonyítványt még nem kapott Orbán

MTI Fotó: Varga György

Mohácsi Viktória civil jogvédő, a Medgyessy-kormány roma integrációért felelős megbízottja és egykori európai parlamenti képviselő jogi védettséget kapott Kanadától. 2011 decemberében költözött a kanadia Torontóba, ott politikai menedékjogot kért, de indokait csak egy évvel később árulta el a CBC kanadai közszolgálati televízióban.






 

Mohácsi jogvédőként a romaellenes támadásokat és a gyűlölet-bűncselekményeket dokumentáló Mozgalom a Deszegregációért Alapítványt vezette, ami 2008 januárja és 2010 júniusa között 68 támadást dokumentált, amelyek közül 12-nek volt halálos áldozata. 2008-ban Rómában „Premio Minerva” díjjal tüntették ki a romák jogainak védelméért tett erőfeszítéseiért, New Yorkban pedig 2010-ben megkapta a rangos Human Rights First emberi jogi díjat a magyarországi romák elleni erőszak dokumentálásáért. Magyarországon azonban életveszélyes fenyegetéseket kapott, miután kritizálta a nyomozás sebességét a 2008-ban és 2009-ben elkövetett romagyilkosságok felderítésében, ugyanis „egyesek szerint összefüggésbe hozhatnak néhány állami tisztségviselőt a gyilkosokkal”.

 
Kanada elutasította a jogvédő kérelmét, mert Magyarországot biztonságos demokráciának ismerték el. Mohácsi Viktória a döntés ellen most újra felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, és ismét megvizsgálták indokait, és a becsatolt dokumentumokat, a hatóságok pedig úgy döntöttek, megalapozottak az indokai.
 
Igen durva kritika ez hazánkról, hiszen ez ha nem is nyíltan de azt jelenti, hogy a kanadai hatóságok ma már nem tekintik hazánkat biztonságos demokráciának.









Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top