Politika

Portik: Tízmilliót vittem Rogánnak

index.hu
Egy bírósági szembesítésen beszélt a politikusról, Habonyról és az V. kerületi, a piaci árnál olcsóbb ingatlanok körüli kavarásról. Rogán nem ment el.






“Régóta ismerem Rogán Antalt”,  állította bírósági meghallgatásán Portik Tamás, az Energol volt vezetője, a Prisztás-gyilkosság jogerősen elítélt vádlottja.

 

Portik a 444  és a HVG beszámolója szerint azon a szembesítésen beszélt, amelyet Juhász Péter ügyvédje kezdeményezett egy Rogán-Juhász személyiségi jogi perben. Rogán volt belvárosi polgármester, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azért perelte be Juhászt, mert az Együtt társelnöke lebűnözőzte.

 

Portik most a következőket közölte:

  • A kétezres évek közepén-végén ismerte meg Rogánt, nagyvilági életet élt ekkor, és egy házibuliban találkoztak.
  • A Nobu megnyitóján is találkoztak, ahová Andy Vajna kérésére a hátsó bejáraton ment be

Andy Vaja és Rogán Antal a Nobu megnyitóján, 2010-ben
Fotó: Szémann Tamás / Index.hu

 

  • Rogánnal egyszer az utcán is összefutott, a politikus elújságolta, milyen autót vett a feleségének
  • 2008-2009-ben egy bírósági tárgyaláson ismerte meg Pápa Marianne-t, Habony Árpád nagynénjét, majd sorban Pápa ismerőseit is. Egyszer a Vigadó téren egy második emeleti irodában 5-6 éve “Árpival”, vagyis Habony Árpáddal felvezettek neki egy üzleti tervet az olcsó belvárosi ingatlanokról. “A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat” – mondta Portik. Portik szerint arról volt szó, hogy “a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi”.
  • Volt egy lista, azon szerepelt az a Károly körút 25. szám alatti ingatlan is, amit Pápa a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezménnyel vett meg, majd nyolc hónappal később 52 millió forintos haszonnal értékesített.
  • Portik szerint ezen a listán olyan ingatlanok voltak, amelyeket a bérlő nem tudott fizetni, így könnyű volt átvenni a bérleti jogot. A bérlők gyakran azért nem tudták tovább fizetni a bérletet, mert azt megemelték.
  • Portik elmondása szerint Habony egyszer felhívta Pápát, hogy “kellene a pénz”. A pénzt, tízmillió forintnyi eurót, Portik vitte el a belvárosi Fidesz-irodába Rogán Antalnak. (Ez a Cukor utcában, a Centrál kávéház mellett van. Portik először a kávéházat emlegette, később pontosított.) “Késő délután volt” – emlékezett a találkozóra. Köszöntek egymásnak, Portik pedig mondta, hogy “a Marianne küldi a pénzt”. Portik szerint a találkozó után Habony jelezte Pápának, hogy Rogán kevesellte a pénzt, amire a nő csak annyit jegyzett meg, hogy “így is nagyon drága a Tóni”.
  • Juhászék ügyvédje megkérdezte Portiktól, hogy volt-e “fekete rész” az üzletben. Portik erre annyit mondott: “Stimmel”. Ez korrupciós költség?” – “Ha ön annak nevezi” – válaszolta az ügyvéd kérdésére Portik. Szintén az ügyvéd kérdésére hozzátette: “zacskóban adtam a pénzt, semmilyen elismervényt nem kaptam”.

 

Rogánék ügyvédei indítványozták, hogy halassza el a bíróság a tárgyalást, mert a politikus ott akar lenni Portik meghallgatásán. A bírónő szerint viszont másfél hónappal korábban egyeztették az időpontot, és Rogánék nem mondták, hogy nekik mikor nem jó. Pedig egy TEK által biztosított tanú meghallgatásáról van szó, ami komoly előzetes biztonsági intézkedéseket igényel, írta a HVG.

 






A Miniszterelnöki Kabinetiroda a tárgyalás után közölte: Rogán soha nem találkozott Portikkal. Hozzátették: két olyan rendőrt hívnak majd tanúnak, akik cáfolni fogják a jogerősen elítélt Portik állításait.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top