Politika

Vajon meg merik lépni? A lengyelek pont az ellenkezőjét tervezik!

Illyés Tibor / MTI

A sajtóinformációk szerint, 1 millió forintra kívánják emelni a parlamenti képviselők fizetését, ami 33 százalékos bruttó béremelést jelent. Bizonyára megérdemlik ezt a Magyarországon brutális mértékű béremelést, annyira jól végzik a munkájukat. Mi azért inkább az egészségügyben és az oktatásban keresnénk azokat, akiknek béremelésre van szükségük. Orbán lengyel kollégája épp az ellenkezőjét teszi, Lengyelországban ezen a héten szavazta meg a parlament a képviselői fizetések 20 százalékkal való csökkentését.






 

A sajtóban felröppent hírek után a Fidesz gyorsan kiadott egy közleményt, miszerint:  “A jogszabály arról rendelkezik, hogy a képviselők fizetése a közigazgatási alapilletményhez kötött, megegyezik a helyettes államtitkárokéval. E szabályok szerint fizetésemelés csak akkor lehetséges, ha mindenkinek nő a közigazgatásban az alapilletménye. Képviselői béremelésre vonatkozó javaslat az Országgyűlés napirendjén nincs.”

 

A közlemény tökéletes, se nem cáfolja a folyosói pletykákat, se nem megerősíti. Ismerve a Fidesz kommunikációs gépezetét, a terv a következő lehet: megemelik a közigazgatási alapilletményt, mondván, hogy szükséges a minisztériumi és egyéb államigazgatási dolgozók béremelése, és mellékesen ezzel megemelkedik a képviselői tiszteletdíj. Ami ugyan nem volt cél, na de mit tegyenek, a szabály az szabály, ami jár, az ugye jár.
 






Ha ezt tényleg meglépik, úgy, hogy más állami ágazatban a 7-8 százalék körüli a bér növekedés, úgy, hogy a közmunkáért kapott bérből nem lehet megélni, akkor valóban kialakult az emberi evolúció során egy új arcbőrtípus, ami mindent kibír. Tudományos nevén Fides Epidermis Maximus.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top