Politika

“Kásler úr! Ne legyen ostoba, mentse meg az oktatást!” – nyílt levél a leendő miniszternek

MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Tisztelt Kásler Miklós!

Azzal kezdeném, hogy Öntől tartok a legjobban, mert Ön az, akin a legtöbb minden múlik az elkövetkezendő években. Az EMMI élén dönthet arról, hogy a saját- és a pártja értékrendje mentén próbál-e felállítani valami oktatásnak nevezett katyvaszt, amivel még jobban elmélyíti a sötétséget az országban, mint az elődje, vagy megpróbál racionálisan gondolkozni, és valódi, segítő szándékkal dönteni a fiatalokat érintő kérdésekről.
 

Állj meg egy kicsit!



Független médiáként sokszor írunk olyan híreket melyek a hatalomnak nem tetszenek vagy épp nem akarnák, hogy az emberekhez eljusson. Ezért kérünk téged a magad módján támogass minket!

Ezt jelenleg következő képpen tudod megtenni: lájkolod az oldalunkat és gyakrabban meglátogatsz minket. Ezzel megőrzöd függetlenségünket és segíted, hogy fennmaradhassunk.

Köszönjük!

A cikk folytatódik ↓

 

A beiktatásán úgy fogalmazott: „nemzeti, keresztény és értékalapú” kultúrát szeretne, és hogy fontosnak tartja a magyarság spirituális és szakrális értékeinek oktatását is. Mindez sok baljós intézkedést sejtet, amire szeretném felhívni a figyelmét.

Jelenleg a magyar diákság összetétele meglehetősen színes. Vannak keresztény, vallásos tanulók és vannak, akik inkább a materialista vonalon szeretnék élni az életüket. Ön onkológus professzor, így bizonyára pontosan látja, hogy a kettőt el lehet és el is kell választani egymástól, ugyanis egy műtét során nem a Bibliában foglaltakra hagyatkozik. (Bár a tízparancsolattal kapcsolatos kijelentése, miszerint sokféle betegség gyógyítható a segítségével, mégis erre enged következtetni, reméljük, azért, hogy a betegei esetében az orvosi tankönyvekből indult ki.)

 

Arra szeretném kérni, mint magyar állampolgár, hogy az oktatási reformjait is ennek alapján élesítse majd! Vegye figyelembe, hogy a tanulók számos hányada külföldön képzeli el az életét, egy európaibb, szabadabb kultúrában, és a magyarsággal kapcsolatos spirituális és szakrális értékek őket csak még jobban elijesztik, ahelyett, hogy kompetencia-alapú oktatásban részesülhetnének, a saját irányvonaluknak megfelelő lehetőségeket tárnának eléjük az oktatási intézményekben, amelyek közül ők maguk választhatják ki a nekik leginkább tetsző utat.






 

Ön idős és tapasztalt ember, Kásler úr, ezért nagyon szépen kérem, ne legyen ostoba! Az egyik legfontosabb minisztériumot bízták az irányítására, amely azt is megköveteli, hogy vegye számításba mások értékrendjét is, és ne akarja a sajátját ráhúzni az oktatási rendszerre, mert az beláthatatlan következményekkel járna. Próbáljon nyitottabb lenni, olyan emberekkel körülvenni magát, akik más megvilágításból is szemléltetik majd a köznevelést, a pedagógiát, és a tradicionális értékek megőrzése mellett engedjen teret az újszerű gondolatoknak is!

 

Ezt kívánom az elkövetkezendő évekre, és emellett eredményekben gazdag, sok sikert az EMMI élén! Reméljük, a diákok hálásak lesznek majd Önnek az erőfeszítéseiért!

 

Üdvözlettel,

Jabronka Richárd

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top