Gazdaság

Árat emel szerdától a posta, drágább lesz a csomagküldés

hvg.hu

A csomagküldés valószínűleg folyamatosan drágulni fog az online kereskedelem növekedése miatt. A posta újabb díjemelése miatt lehet, hogy az online kereskedők is emelnek az áraikon.






Május 16-tól újabb díjemelés jön a Magyar Postánál a tavaly októberi csomagautomatás és az idén januári általános áremelés után – írja a 24.hu.

 

Év elején azt ígérték ugyan, hogy az átlagos áremelkedés 3 százalékos, az éves inflációnak megfelelő mérték lesz, a legnépszerűbb csomagküldési szolgáltatások díjai az októberi drágulással együtt átlagosan bőven 3 százalék felett emelkednek.

 

A tavalyi csomagküldési árakhoz képest egyes kategóriákban akár 20 százalékkal is többet kell fizetni május 16-tól.

A lap példaként említi, hogy az egyik legnépszerűbb MPL Netcsomag (az MPL a Posta csomagküldő cége) „S” mérete az októberi 1490 forintról 1790 forintra emelkedik házhoz szállítás esetén, Postaponti kézbesítés esetén pedig 1150 forintról 1400 forintra.

 

A belföldi Postacsomag pedig 2 kilogramm alatti súly esetén az októberi 1490 forint helyett május 16-tól 1550 forint lesz.

Szakértők szerint a csomagküldés folyamatos drágulására lehetett számítani. Az online kereskedelem robbanásszerű növekedésével nem tudnak ugyanis lépést tartani a logisztikai szolgáltatók. Nincs elég futár, aki kiszállítsa a terméket, miközben a futárok is elégedetlenek, mert bérük nem növekedik elvárható módon. A munkaerőhiány nemcsak a postát sújtja, hanem a csomagküldőket is.






 

A Magyar Posta a szerződéses díjak változását azzal indokolta, hogy az elmúlt egy évben jelentősen nőtt a humánerőköltség és az üzemanyagár. Egyes vélemények szerint az állami vállalat díjemelése további áremelkedéshez vezethet az online kereskedőknél, illetve a kisebb webáruházak működésére lehet kedvezőtlen hatással.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top