Tudomány

Mindenféle szikla potyog az óceánokba, ezért emelkedik a vízszint nem a globális felmelegedés miatt – állítja egy republikánus politikus

444.hu

A folyók által a tengerbe hordott iszap, és a part menti erózió, például sziklák a vízbe potyogása tehető felelőssé azért, hogy emelkedik a Földön az óceánok vízének szintje, állítja Mo Brooks az amerikai kongresszus tagja, repbulikánus politikus.

 

Az alabamai politikus egy szerdai meghallgatáson hangoztatta ismereteit, többek között azt állítva, amit tudományos körökben már nem vitatnak, hogy a sarki jégsapkák mérete nemhogy csökkenne, hanem nő.

Brooks Phil Duffyval, a Woods Hole kutatóintézet tudósával került szópárbajba. Ám Duffy hiába bizonygatta, hogy műholdfelvételek bizonyítják, hogy a jég eltűnik, Brooks ezt nem fogadta el.






 

„Mi a helyzet a doveri sziklákkal… és Kaliforniában, ahol a hullámok csapkodják a tengerpartot, és emiatt sziklák potyognak alá? Ezek mind kiszorítják a vizet, ezért emlkedik a vízszint, nem?” – értetlenkedett Brooks, aki szerint a NASA a tudósoknak mást mond, mint amit például neki. (Guardian)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top