Külföld

Jókora bírságot fizethet majd az a cég, amely elvárja a dolgozóktól a munkaidőn túli emailezést

hvg.hu

Franciaország után New Yorkban is jobban lazíthatnak majd a dolgozók.






A város, amely sosem alszik – ezt szokták New Yorkra mondani, most mégis éppen itt kapnak nagyobb lehetőséget a városlakók, pontosabban a helyi munkáltatók alkalmazottai, hogy pihenjenek.

 

Rafael Espinal, a városi tanács tagja terjesztette elő azt a jogszabályjavaslatot, amely szerint 250 dolláros bírságot is kaphat az a cég, amely elvárja a dolgozóitól, hogy munkaidő után felvegyék a telefonjukat vagy válaszoljanak az emailjeikre – írja az abcnews.go.com. Espinalt a tavaly Franciaországban elfogadott, hasonló törvény inspirálta.

A szabály New Yorkban a legalább tíz főt alkalmazó cégekre vonatkozik majd, és a panaszokat a Városházán működő fogyasztói ügyek osztályára nyújthatják be az érintettek.

Ha valakit azért bocsátanak el, mert nem válaszolt egy emailre munkaidő után, az 2500 dollár kártérítést kaphat, és természetesen az állásába is köteles őt visszavenni a munkáltatója.

 

Egy közelmúltbeli kutatás szerint a dolgozók több mint fele azt válaszolta, hogy legalább egyszer csekkolja a leveleit munka után, a hétvégén, illetve akkor is, amikor táppénzen van. Ez az arány már 2013-ban is 44 százalék volt.






A helyzet az okostelefonok elterjedésével csak romlott – hívták fel a figyelmet az Illinois Egyetem kutatói, akik a “telepressure” nevű jelenséggel foglalkoznak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top