Belföld

Elsőfokú riasztások az országban – támadnak a zivatarok

Pixabay

Jó hír a kerteknek, rossz a belőtt hajaknak.

 

Támadnak a zivatarok – az Országos Meteorológiai szolgálat keddre már elsőfokú riasztást adott ki 13 megyére felhőszakadások miatt. A veszélyjelzés szerint ezeken a helyeken aznap intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mmm-t meghaladó csapadék hullhat. Egyébként az OMSZ szerint már hétfőn déltől várhatjuk az esőt, sőt néhol jég is eshet.






 

  • Kedden eleinte inkább a keleti tájakon, ám napközben már többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet. A DK-i szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 21 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Szerdán is marad a gomolyfelhős idő, több helyen számíthatunk újabb záporra, zivatarra. 25-26 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.
  • Csütörtökön és pénteken javul a helyzet: a napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, de már kevesebb helyen fordul elő zápor, zivatar. Tovább melegszik a levegő: 24-30 fok lesz.
  • Hétvégén már kegyes lesz hozzák az időjárás, mert sok napsütésre van kilátás, zápor csak néhol alakul ki. Kellemes, 25-26 fok körüli értékeket mérhetünk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top