Politika

Semjén Zsolt Csíksomlyón: “Ha meg akarunk maradni, több gyereknek kell születnie”

MTI, Kovács Tamás | merce.hu

A csíksomlyói zarándoklaton idén is résztvevő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sajtóinterjúban elmondta, hogy a  szombati csíksomlyói szentmisén elhangzott papi prédikáció azért volt elsősorban fontos, mert az “élet védelméről” szólt. A KDNP politikusa az alkalmat megragadva azt kívánta hangsúlyozni,

 “Amikor ennyi fiatal van, különösen fontos a családalapítás kérdése, hiszen a magyar nemzet csak akkor tud megmaradni, ha gyerekek születnek, akik magyar nyelven, magyar kultúrában, magyar történelmi tudatban nőnek fel”

 






Szerinte ahhoz, hogy ezt elérhessük, kifejezetten keresztényi politikát is kell a magyar kormánynak folytatnia, meg kell erősödnie “keresztény tudatában.” Semjén elmélkedését természetesen most is Európa és a világ szerinte legaktuálisabb problémái felé terelte, és megjegyezte, a csíksomlyói búcsú

“Európának is üzen.” Mint kiemelte, szerinte kontinensünk azért “sebezhető” az “iszlám benyomulással szemben,” mert ő maga nem elég keresztény.

 

Semjén nyilatkozata az új “kereszténydemokrata” és “demográfiára” fókuszáló, Orbán Viktor által a kormányalakítás körül meghirdetett irányelvek további aláhúzása.

Parlamenti, hivatalos megválasztása után Orbán Viktor már beszélt arról, a jövőben még inkább “kereszténydemokrata” alapra szeretné helyezni a kormányzását, ennek részleteiről azonban még nem számolt be. Korábban, választási győzelme utáni, nemzetközi sajtótájékoztatóján azonban már kifejtette, az ország “demográfiai válságára,” tehát a túl kevés újszülöttre, a népességfogyás megfékezésére is fókuszálni szeretne.

 

Orbán az Emberi Erőforrások Minisztériuma élére mindenesetre bizonyosan olyan embert állított, aki a kérdésről hasonló elveket vall. Kásler Miklós ugyanis korábban szóvá tette, szerinte a terhesség-megszakítások összes “húszmillió magyartól” fosztották meg az országot az elmúlt évtizedekben.






 

Mint arról csütörtökön a Mérce is beszámolt, a legújabb kutatások szerint azonban a magyar nők ma is éppen csak, hogy el tudják viselni a rájuk rótt anyagi terheket, és a gondoskodási válság által rájuk rótt plusz feladatokat, és nem igazán világos, hogyan lehetne tartós bérrendezés, és koherens, drasztikus szociálpolitikai reform nélkül a gyermekvállalási kedv növekedését várni.

 

(MTI // Címoldali kép: MTI, Kovács Tamás) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top