Politika

Egy bennfentes kitálalt: elmondta, hogyan csurgatják vissza a nagy pénzeket

Pestibulvar.hu

Történt, hogy a Diósgyőr szurkolói meghívták egy beszélgetésre a klub tulajdonosát, a milliárdos kormányközeli vállalkozót, Leisztinger Tamást. Arra azonban senki sem számított, hogy a beszélgetésen olyan dolgok is elhangozhatnak, ami túlmutat a focirajongókon, és mélyebb betekintést enged egy ezermilliárdos bizniszbe – a magyar fociba. Az esetről a szurkolók saját honlapjukon számoltak be.






 

A beszélgetésen elhangzott, hogy Leisztinger 1,8 milliárd tőkét fektetett be saját vagyonából a klubba, melyhez elmondása szerint érzelmi szálak is fűzik, de cáfolta a klub eladásáról szóló pletykákat is. Hozzátette, eddig senki nem is kereste meg ez ügyben.

A szurkolók kíváncsiak voltak arra, hogy a befektetett pénzek nagysága ellenére, miért mennek úgy a Diósgyőrnél a dolgok, ahogy, és miért kellett elküldeni a szurkolók körében egyébként népszerű trénert, Bódog Tamást.

“Leisztinger Tamás meglehetősen csalódottan nyilatkozott arról, hogy az elmúlt három évben nem tolongtak a nagy szponzorok, holott korábban sokat lehetett hallani arról, hogyha lesz egy stabil háttér, majd jönnek a helyi vállalkozók és hozzáteszik a magukét a DVTK működéséhez” – számol be a szurkolói blog.

Megtudhattuk, hogy a miskolci önkormányzat és a vállalkozó között elég feszült a viszony, de Leisztinger beszélt a milliárdos TAO-támogatásokról is, ebben az ARAGO-csoport 2,5 milliárd forint összegyűjtésében működött közre, és elmondta azt is, hogy az önkormányzat nem támogatja a klubot egy forinttal sem.

A milliárdos beszélt a DVTK stadionjáról is, szerinte ugyanis ésszerűbb lett volna egy 11 fős létesítményt építeni a most átadott 15 ezer fősnél. A kisebb nézőtér szerinte azért is indokolt, mert a város lakossága az utóbbi évtizedekben legalább 30 ezer fővel kisebb lett, és az elvándorlás jelenleg is tart.

 

Aztán kinyílt a titkok kamrája

“Amikor bekopognak hozzám a szakemberek, és azzal traktálnak, hogy ezt és ezt a külföldi játékost most és azonnal le kell igazolni, mert ez a focista tuti, hogy fantasztikus teljesítménnyel rukkol elő, akkor már tudom, mi van a dolog mögött” – mondta Leisztinger és ezzel már át is tért a pénzügyekre.

 

Elmondta, tudja hogyan csurgatják vissza a pénzeket a fociból.

Ismeri a technikát, amikor egy játékos 10 ezer eurót keres papíron, de csak 2 ezret kap kézhez, a többit pedig visszaosztja az edzőnek, a menedzsernek, a sportigazgatónak” -írja a blog. Az interjúból kiderült, hogy Leisztinger rezignáltan veszi tudomásul, hogy így mennek a dolgok, “ez van” – mondta a milliárdos.

“MILLIÓS ÖSSZEGŰ NETTÓ BÉREKET VISZNEK HAZA A FUTBALLISTÁK, A MAGYAROKAT KÜLÖNÖSEN JÓL”

-mondta Leisztinger.






 

A TAO-botrány után újra fény derült egy részletre a súlyos százmilliárdokat felemésztő magyar foci köré kialakított bizniszről. Ez azonban kivételes eset, mert ezúttal egy bennfentes nyilatkozott arról, hogyan “osztanak vissza” pénzeket fű alatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top