Politika

Indul a következő kampány: Orbán felkérte Tarlóst a folytatásra

hvg.hu

Tarlós István saját elmondása szerint még kéreti magát.






 

Orbán felkérte a folytatásra, de  még fontolgatja, hogy 70 évesen ismét elinduljon a főpolgármesteri posztért – nyilatkozta az Indexnek Tarlós István főpolgármester.  Ha mégis vállalja, megszüntetné a BKK-t, és a Közbeszerzési Kft-t. Azt javasolja, mégis egyszerre újítsák fel a Lánchidat és az Alagutat. Elképzelhető az is, hogy nem lesz mobilgát a vitás Római-parti szakaszon, és elővenné az agglomeráció és a főváros közös tömegközlekedésének gondolatát.

 

A margitszigeti tenisz-csarnokkal kapcsolatban kijelentte, azt tanácsolta a Tenisz Szövetség vezetőjének “ne próbálkozzon megint suttyomban elfogadtatni valamilyen törvényt a parlamentben, amit aztán se a főpolgármester, se a miniszterelnök, se a köztársasági elnök nem támogat, mert ennek semmi értelme nincsen.”

 

Szerinte erős túlzás, ha az ellenzék a parlamenti választások eredményei alapján azt hiszi, hogy kétharmada van a fővárosban. Tarlós ezért bizakodik a győzelemben: „Mások a körzethatárok, mint a parlamenti választáson, és a polgármester-választás is sokkal inkább személyre szóló.” Életszerűtlennek tartja  a gyakorlatban a teljes ellenzéki összefogást. „Ezeknek a kis pártoknak nincs semmi önálló politikai identitása. Hat-nyolc pártból álló koalíció nem működik sehol a világon.” – mondja a főpolgármester.






 

Szerinte a „ logika és az életszerűség” is  azt diktálja, „hogy a kormány az eddigieknél is több pénzt kell hogy szánjon a fővárosra, amennyiben az a politikai koncepció, hogy a Fidesz Budapesten erősödjön.” Azt is mondta, kiváló a kapcsolata Fürjes Balázzsal, a fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkárral, a 3-mas metró felújítása pedig rendben megy.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top