Gazdaság

Erősödhetne végre a forint, de nem nagyon teszi

hvg.hu

Az olasz válság mozgatja az eurót, a forintot kevésbé.






 

Féléves mélypontra került az euró az olaszországi alkotmányos válság miatt, a közös európai pénzért mindössze 1,16 dollárt kínáltak. A piacok, amelyek reggel én annak örültek, hogy Sergio Mattarella államfő megvétózta az EU-és euróellenes pénzügyminiszterjelölt Paolo Savona kinevezését, nem sokkal később már ráébredtek arra, éppen emiatt nem lesz rendes kormánya a következő hónapokban Olaszországnak. Ennek megfelelően az euró reggel még erősödni tudott, délelőtt azonban megfordult a trend.

 

Az euró erősödése miatt megint 320 forint közelébe gyengült a magyar fizetőeszköz is. Az euróért délelőtt 319,6 forintot kértek, ami elmaradt ugyan a pénteki, 320 forintot meghaladó csúcstól, de meghaladta a 25-i záróértéket. A gyengülés hatott az árfolyamra, ám nagy erősödés nem volt, öt óra előtt 318,55 forint körül volt az euró árfolyama.

 






Az euró azért érdekes, mivel a forint mostani gyengülését külső tényezők határozzák meg, például az euró növekvő vonzereje.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top