Politika

Szijjártó: Tudomásul kell venni, hogy Orbán fakenews-gyárnak tartja az Indexet

hvg.hu

A külügyminiszter zavarba jött, amikor az EUrológus felhozta a témát Brüsszelben.

 






Az EUrológus is ott volt az uniós tagállamok hétfői brüsszeli külügyminiszteri ülésén, ahol Szijjártó Péter is felszólalt. Mivel ő az egyetlen kormánytag, aki minden alkalommal úgy tart sajtótájékoztatót Brüsszelben, hogy kérdezni is lehet tőle, az EUrológus kapott az alkalmon, és szóba hozták Orbán és az Indexriportere között történteket.

 

Mint ismeretes, a miniszterelnök Nagykovácsiban járt a hétvégén, ahova a portál tudósítója is elment, hátha kérdezni tud Orbántól. A kormányfő azonban nem válaszolt, csak annyit mondott, hogy az újság egy fakenews-gyár.

 

Az EUrológus ezt is szóba hozta a brüsszeli eseményen, majd megkérdezték Szijjártót, mit gondol Orbán hozzáállásáról.

 

A lap írása szerint a külügyminiszter zavarba jött, a hangja elkomorult, majd azt mondta, “méltatlan, hogy mi erről beszéljünk, és nem is értem, hogy ezt a kérdést miért tette fel nekem. Szerintem én az udvariasság és a korrektség minden határán túlmenően itt lehetőséget biztosítottam mindenkinek”.

 

Ez után úgy folytatta, hogy „a miniszterelnök úr tett egy kijelentést, szerintem ennek a tartalma világos, ennek a háttere is világos, innentől kezdve én nem kívánnám ezt a magam részéről kommentálni”. Majd Szijjártó hozzátette, “a miniszterelnök úr világosan nyilatkozott önökről, és szerintem ezt érdemes tudomásul venni. Már elnézést, nem szeretnék tanácsokat osztogatni, de hát így látom a helyzetet”.






 

A videó vonatkozó pillanata 23:32-nél látható.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top