Politika

Plusz 400 ezer szavazót mért a Fidesznek a Nézőpont

Fotó: Nézőpont Intézet

A kormányalakítást követően tovább erősödött a Fidesz-KDNP támogatottsága – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített felméréséből.






 

Fotó: Nézőpont Intézet

 

A kormánypártok az előző hónapban 52 százaléknyi szavazatot gyűjtöttek volna be, jelenleg pedig 54 százalékos eredményre számíthatnának a mérés szerint. Ez azt jelenti, hogy a választásokon megszerzett 2 600 000 fős tábort közel 400 ezer fővel tudták bővíteni két hónap leforgása alatt a kormánypártok.

  • A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség körében 42 százalék szimpatizál a kormánypártokkal.
  • Ez az arány a Jobbik esetében 11,
  • az MSZP-nél pedig 6 százalék.
  • A DK és az LMP tábora 3-3 százalékos.
  • A Momentum Mozgalom 2 százalékon,
  • a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll.

 

A teljes népességen belül a Fidesz KDNP több, mint egymillióval több szimpatizánssal rendelkezik, mint a teljes ellenzék együttvéve – jegyezte meg a kormányhoz közel álló Nézőpont.

Fotó: Nézőpont Intézet

 






A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP-re 54 százalék szavazna, tehát jóval többen, mint amennyire az ellenzéki pártokra összesen.

 

A Jobbikot 19 százalék választaná, tehát nem tudtak erősödni a választások után sem.

AZ MSZP-PÁRBESZÉD LISTÁRA JELENLEG 9 SZÁZALÉK SZAVAZNA – EZ AZT JELENTENÉ, HOGY A SZOCIALISTÁK A KUTATÓCÉG SZERINT NEM JUTNAK BE A PARLAMENTBE (HA ISMÉT PÁRTSZÖVETSÉGBEN INDULNÁNAK).

 

Az LMP-re 6, a DK-ra pedig 5 százalék szavazna. A Momentum szavazataránya 4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párté 2 százalék lenne a biztos szavazók körében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top