Politika

Kósa Lajos hamisítványnak nevezte azt a hiteles közjegyzői okiratot, amely szerint az édesanyja 800 millió forint ajándékot kapott volna a csengeri örökösnőtől

hvg.hu

Bár hiteles közjegyzői okiratról van szó, az ATV reggeli műsorában Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője azt állította, hogy hamis az a szerződés, amely alapján édesanyja 800 millió forint ajándékot kapott volna Szabó Gábornéltól, a rejtélyes csengeri örökösnőtől.

A politikus szerint jól szervezett szélhámosságról van szó, és az ellenzék áll az ügy hátterében, akik pénzért és hatalomért mindenre képesek.

 






Amint arról a 168 Óra is beszámolt, az akkori debreceni polgármestert 2012-ben Szabó Gáborné azzal kereste meg , hogy nagy összegű örökség, 4,3 milliárd euró (átszámítva 1300 milliárd forint) vár rá. Segítséget kért a politikustól a pénz felhasználásával kapcsolatban, aki azt tanácsolta neki, hogy vásároljon állampapírokat belőle. Nemcsak a hatalmas örökség kezelését rögzítették közjegyzői okiratban, hanem azt is, hogy Szabó Gáborné 800 millió forintot ajándékoz Kósa Lajos édesanyjának. A politikus a botrány kitörése óta menekül az újságírói kérdések elől, érdemi választ egy kérdésre sem adott az üggyel kapcsolatban.

 

Kósa Lajos állítása szerint nem követi az ügyet, nem foglalkozik vele. Közölte, hogy nem tett ígéretet az asszonynak, de javasolta, hogy fektesse állampapírba a pénzét, ezzel segítve a magyar államot. A műsorvezető – lapunk szerklesztője, Krug Emília – közbeszúrta, hogy közjegyzői okirat van arról, hogy ígéretet tett az asszonynak, hogy segít. Kósa szerint az csak arról szól, hogy ha valóban ennyi pénzt örökölt, akkor azt fektesse állampapírba, ezzel segítve a magyar államot. Korábban nem vitatta a dokumentumok hitelességét.

 

Az interjúban a politikus azt hangsúlyozta, hogy az ellenzék keze van a dologban, és rengeteg ilyen nagy port kavart botrányba keverték őt bele. A műsorvezető megkérdezte, hogy hol van ebben az ellenzék keze, amire Kósa érdemben nem válaszolt.

– Nem volt gyanús, hogy egy háztartásbeli Csányi Sándor vagyonának háromszorosát örökli, és önhöz fordul, nem egy szakértő befektetési emberhez? – tette fel a kérdést a műsorvezető.

– Nézze, ez egy nagyon jól megszervezett szélhámosság volt szerintem, úgyhogy majd a rendőrség kideríti, hogy ennek igazából mi a háttere – válaszolta Kósa.

 

A képviselő úgy gondolja, az ügynek is az a tanulsága, hogy az ellenzék mindenre képes. Adatait sem ő adta meg a szerződésekhez, hanem megszerezték, a 800 milliós okirat pedig hamisítvány.






 


 

Az örökösnő jelenleg Svájcban van, letartóztatták, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda körözése nyomán a Fővárosi Törvényszék kiadta az európai elfogató parancsot, mert idézésre nem jelent meg a gyanúsítotti kihallgatáson.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top