Politika

Tudta, hogy Németh Szilárd van akkora pénzügyi zseni, mint Mészáros Lőrinc?

hvg.hu

Újabb fideszes gazdasági talentumokra derítettek fényt a szerdán közzétett kampányelszámolások. A kis pártok sírva könyöröghetnek a receptért.






 

A Fidesz legtakarékosabban kampányoló képviselője címet érdemelhette ki pártjától Németh Szilárd. A kormánypárt egyéni jelöltjeinek kampányköltéseiről szerdán közzétett beszámolók szerint a 106 körzet indulója közül a Fidesz alelnöke úszta meg a legkevesebb pénzből önmaga népszerűsítését.

 

Nem, azt úgysem fogják kitalálni mennyiből: a törvény szerint minden jelöltnek járó 1 millió 25 ezer forint helyett a volt rezsibiztos nulla, azaz nulla forintot költött plakátra, hirdetésre, szórólapra, illetve rendezvényekre az április 8-i választás előtt. Legalábbis az elszámolás szerint.

 

A dolog mindenképp Mészáros Lőrincet megszégyenítő pénzügyi bravúrra vall, tekintve, hogy Csepel és Soroksár a kampány első napjától az utolsóig tele volt szórva Németh Szilárd elefántfüles és más formátumú plakátaival. A csepeli önkormányzat választás előtti héten rendezett „családi napján” százszámra osztogatták nemcsak a szakácskönyveit, hanem az arcképével ellátott 6-os csomag söröket, nem is beszélve a mázsaszám osztott ingyenkenyérről és hektoliternyi palócgulyásról. Bár nem kizárt, hogy ezeket mind a helyi önkormányzat állta figyelmességből volt polgármesterének, ahogyan a helyi lap, a Csepeli Hírmondó is Németh Szilárd hírmondóvá lényegült a választás előtti hónapokban.

 

A Fidesz alelnökén kívül egyébként a Pest megyei hetes, vecsési választókörzetben indult Szűcs Lajos sem költött egy fillért sem a kampányára. Sőt, neki még az a bravúr is sikerült, ami Németh Szilárdnak nem, hogy a low budget kampány ellenére megnyerte a körzetét és bejutott a parlamentbe.

 

Rajtuk kívül a Budapest XX. kerületében induló Földesi Gyula költött bravúrosan keveset, 17 ezer forint a kampányban. Igaz, ezt az eredményen is megmutatkozott, a helyi politikus hat százalékkal alulmaradt az MSZP-s Hiller Istvánnal szemben.

 

A fentiek fényében furcsának tűnhet, hogy a leválthatatlanul mszp-s XIII. kerületben induló Harrach Tamás például annak ellenére is elköltötte a maximális 1 millió 25 ezer forintot a kampányra, hogy fideszes forrásaink a választás előtt azt mondták: egy fűszálat nem tesznek majd keresztbe a szocialista fellegvárban, „mert veszett fejsze nyele.”






 

A kampánytakarékossági bravúrról meg szerettük volna kérdezni természetesen Németh Szilárdot is. A Fidesz alelnöke azonban a már bevett fordulatával utasította el megkeresésünket: „Köszönöm a lehetőséget!”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top