Politika

Túl korán költötték el a nyugdíjasok az Erzsébet-utalványukat

hvg.hu

Meglepte az elemzőket, mennyire gyengén nőtt a magyar kiskereskedelem, a választás előtti osztogatás lehet az egyik ok.

 

Idén áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,3, naptárhatástól megtisztítva 6,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. A nagy különbség oka az, hogy tavaly a teljes húsvéti hosszú hétvége áprilisra esett, idén pedig csak a második fele. De akármelyik adattal számolunk, a végső adat sokkal gyengébb, mint amit az elemzők vártak: a legtöbb szakértő úgy gondolta, hogy 7,5 százalék körüli növekedés lesz.






 

A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,6 százalékkal többet vásároltak, mint egy évvel korábban. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben viszont csak 2,6 százalékkal nőtt a forgalom, ez jóval alacsonyabb a vártnál. Virovácz Péter, az ING elemzője szerint ez két oknak tudható be: márciusban volt a húsvéti vásárlás, a választás előtti bónuszkifizetéseket és az Erzsébet-utalványokat pedig már szintén elkölthették márciusban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top