Politika

A Fidesz azt üzeni Soros Györgynek, hogy tartsa meg a szennyes pénzét

168ora.hu

Dühös közleményt adott ki a Fidesz arra reagálva, hogy az EU alapjogi ügynöksége (FRA) csütörtökön publikálta éves jelentését. Eszerint vegyes képet mutatott a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem tavaly az Európai Unióban, és a diszkrimináció továbbra is jelen van a társadalmakban. Magyarországot több esetben is kiemelték, rámutattak például, hogy az antiszemitizmus számos formában jelentkezhet.






 

Erre válaszul adta ki a kormánypárt közleményét.

– Az EU alapjogi ügynöksége által közzétett jelentésből az látható, hogy Soros Györgynek tényleg mindenütt megvannak az emberei, még ennél a szervezetnél is. A jelentésből egy az egyben visszaköszönnek azok a korábbi hazugságok Magyarországról, amelyeket a „Soros-hálózat” terjesztett.

– közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Miközben mindenki tudja, hogy sohasem Soros György származásával volt bajunk – ő egy magyar származású ember –, hanem a nézeteivel és a bevándorlást segítő tevékenységével– folytatta.

 

Hozzátette, hogy Soros György egy spekuláns, spekulációból szerezte a vagyonát, másokat tönkretett, innen van a pénz, és ezt a migráció szervezésére akarja most felhasználni.

– Mi azonban nem kérünk ebből, és az olaszokkal együtt azt üzenjük Soros Györgynek, hogy tartsa meg a szennyes pénzét

– fogalmazott Hidvéghi Balázs.

 

Sajnos Hidvéghi arra nem tért ki, hogy ez azt is jelenti-e, hogy visszaadják Sorosnak azt a pénzt, amivel a Fideszt támogatta. A Magyar Narancs tavaly összegyűjtötte, hogy az üzletember pontosan milyen címen, hány millióval támogatta a pártot. A Fidesz-alapítók zömét adó Rajk és Bibó szakkollégium – amiből gyakorlatilag a Fidesz kinőtt –például összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.

A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.

 

Az alapítvány Soros szennyes pénzén többek között olyanoknak támogatta a tanulmányát, mint Orbán Viktor, Deutsch Tamás, Kövér László, Németh Zsolt, Szájer József, Áder János és persze Schmidt Mária, a Soros-ügynököket listázó Figyelő tulajdonosa.






 

A jelenlegi kormánypárt ráadásul egyedüliként élvezhette Soros György támogatását a magyarországi politikai alakulatok közül.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top