Politika

Milliárdokat adományoznak magánszemélyek a felcsúti focinak

hvg.hu

A TAO-támogatásokból a rendszer létezése óta több mint 19 milliárd forintot csatornáznak be az alapítvány költségvetésébe, de ez is kevés volt.






 

Ugyanis az Mfor most azt írja a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány legfrissebb közhasznú jelentése alapján, hogy ezzel párhuzamosan gazdasági társaságoktól még majdnem ugyanennyi érkezett. Tavaly adományként 3,1 milliárdot adtak a cégek a felcsúti utánpótlás labdarúgásnak, így 2017 a második legjobb évük volt ebből a szempontból, hiszen ennél többet csak egyszer, 2014-ben kapott az alapítvány. Akkor kicsivel több mint 4 milliárdot.

A tavalyi adománnyal kiegészülve 2011 óta összesen 16,1 milliárd forintot köszönhet Felcsút a jó szándékú, adományozó hajlamú, minden bizonnyal Felcsút-, kormány- és/vagy focibarát vállalkozásoknak.

 






Az Mfor megjegyzi: ha a TAO-támogatásokat, valamint az adományokat összesítjük, akkor a 7 év alatt 35,4 milliárd forintot kapott a Felcsút. Érdemes megjegyezni, hogy idén ugyanennyi pénzt szántak a költségvetésben fogyatékossági támogatásra és a vakok személyi járadékára, ennyi pénz folyik be várhatóan a biztosítási adóból. Továbbá nagyjából feleennyi összeg megy el közgyógyellátásra, valamint ennyiből 9 kész Pancho Arénát lehetett volna felépíteni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top