Politika

Lassíthat a kormány, vége a nagy minimálbér-emelési rohamnak?

hvg.hu

Óvatosan kell majd bánni a jövő évi minimálbér meghatározásával – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén. A miniszter szerint egyszerre kell fenntartani a versenyképességet és a bérek emelkedését.

 

A jövő évi büdzséről portfolio.hu tudósítása szerint Varga annyit árult el, hogy 4000 milliárd forintnyi beruházással számol részben hazai, részben pedig uniós forrásból. A következő évek célja pedig elsősorban az lehet, hogy a gazdaság potenciális növekedését javítsa a kormány, emiatt például a kutatás-fejlesztés, a digitalizáció és az ipar 4.0 elsőbbséget fog élvezni.






 

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a 2016-ban kötött bérmegállapodás csak 2017-18-ra írta elő a minimálbér emelésének mértékét, a 2019-es minimálbérről ősszel fog tárgyalni a kormány. Azt ugyanakkor már most elmondta, hogy a bérek emelkedésére még van tér, de az ütem előbb-utóbb elkezd majd lassulni. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy “óvatosnak kell lenni a jövő évi minimálbér meghatározásával”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top