Külföld

Lelőttek három orvvadászt, akik elefántokat akartak kilőni egy afrikai nemzeti parkban

Fotó: AFP / Biosphoto / Joel Fischer
A Kalasnyikovokkal felfegyverkezett vadorzók elefántcsontokat akartak szerezni.






kenyai vadvédelmi szolgálat (KWS) emberei szerdán botlottak bele az orrvadászokba, akik feltehetően Ugandából szöktek be Mount Elgon nemzeti parkba, hogy ott elefántokat lőjenek ki. A kenyai vadvilág védelmére létrehozott szervezet közlése szerint „heves tűzharc alakult ki” az öt vadorzó, és a parkőrök között.

 

A KWS közlése szerint a vadorzók közül ketten AK-47-es gépkarabélyokkal voltak felfegyverkezve. A vadorzók közül végül hármat megöltek a vadvédelmi szolgálat emberei, ketten pedig elmenekültek – közölte a KWS. A vadorzókkal egy rutin járőrözés közben futottak össze.

 

Kenyában jelentősen csökkent 2012 óta az orvvadászat, de még mindig nagy problémát jelent. Tavaly nagyjából 69 elefántot és 9 orrszarvút öltek meg vadorzók – írta az esettel kapcsolatban a Daily Mail.Évente átlagosan nagyjából 33 elefántot ölnek meg az egész világon orvvadászok, akik leginkább az állatok agyarára fáj a foguk.






 

 A kiemelt képen egy afrikai elefánt a kenyai Mara-folyónál. 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top