Gazdaság

Nem fél személyi kölcsönben eladósodni a lakosság

unx.hu

A személyi kölcsönök piacán jelentős az emelkedés, az év első négy hónapjában 128,5 milliárd forintra rúgott az új hitelek összege, ami 58 százalékos növekedést jelent – derül ki a Bankráció elemzéséből.






Az új személyi kölcsönök többsége, mintegy 73 százaléka több mint 1 évig fix törlesztőrészletű, ez is segíti a népszerűségüket, mivel ezek kiszámíthatóbbak, mint a változó kamatozású társaik.

 

A piacon jelentősek az eltérések. A személyi kölcsönök közül a legolcsóbbak június elején 6 és 7 százalék közötti teljes hiteldíjmutató mellett igényelhetők, ami havonta 30-32 ezer forint körüli törlesztést jelent. A legdrágább konstrukciók thm-je viszont akár a 20 százalékot is meghaladhatja, ami havonta több mint 40 ezer forintos kiadást jelent.

A 1,5 MILLIÓ FORINTOS 5 ÉVIG FIX TÖRLESZTŐRÉSZLETŰ SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK KÖZÖTT HAVONTA AKÁR TÖBB MINT 10 EZER FORINT KÜLÖNBSÉG IS LEHET.

 

A személyi kölcsönök lassan kezdik átvenni a szabad felhasználású jelzáloghitelek helyét a népszerűségi listán. Egyrészt mert kamatuk jelentősen csökkent, és sokkal egyszerűbben igényelhetők, mint a jelzáloghitelek, másrészt a hitelfelvételi költségek is alacsonyabbak a személyi kölcsönök esetében, mert nincs értékbecslés, közjegyzői okirat vagy jelzálogjog-bejegyzés.






 

Az idei év első harmadában felvett személyi kölcsönök közt a több mint 1 évig fix törlesztőrészletűek voltak többségben, ezek összege meghaladta a 93 milliárd forintot, vagyis 73 százalékos volt az arányuk. A személyi kölcsönöknél a 3-5 év a jellemző futamidő, érdemes a teljes időszakra fixálni a kamatot, mert csak ebben az esetben mehetnek biztosra a hitelfelvevők a BankRáció szakértője szerint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top