Gazdaság

A tavalyinál kevesebb rászoruló gyerek kap idén nyáron ingyenes étkeztetést

hvg.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében közel 30 ezer rászoruló gyereknek kértek szünidei étkeztetést.






 

Tavaly nyárhoz képest néhány ezerrel kevesebb gyerek kap idén szünidei étkeztetést a kormánytól – derül ki Rétvári Bence Emmi-államtitkárnak az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére adott válaszából.

 

Rétvári azt írta, a 2017-es téli szünetben 113 269 gyerek kapott szünidei étkeztetést, 2018 tavaszi szünetében 92 789, a jövő héten kezdődő nyári szünetre pedig 133 395 gyerek ellátására igényeltek előzetesen támogatást az önkormányzatok. Rétvári hozzátette, forráshiány miatt nem uasítottak el egy kérelmet sem, tavaly nyáron viszont még mintegy hatezerrel több gyerek számára igényeltek étkeztetést. Akkor az Emmi azt is közölte, hogy 570 forint jut egy gyerek napi étkeztetésére az erre fordított 79,3 milliárdból.






 

Rétvári mostani válaszából kiderült az is, hogy a legtöbb rászoruló és szünidei étkeztetést igénylő gyerek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, itt ugyanis 28 981 gyerek kért ellátást. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 26 901, míg Hajdú-Bihar megyében 13 913 rászoruló gyerek kap majd ingyen étkeztetést, de Jász-Nagykun-Szolnok megyében is 10 ezernél több a kérelmező gyerek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top