Politika

Így fogja könnyíteni a nyugdíjasok munkavállalását a kormány

hvg.hu

Gulyás Gergely beszélt erről a Kormányinfón.

 

Minden korlátozást megszüntet a nyugdíjasok munkavállalása előtt a kormány 2019-től – erősítette meg Gulyás Gergely a Kormányinfón. A nyugdíjasok munkavállalásának könnyítéséről szerdán Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt a 2019-es költségvetési javaslat benyújtásakor.






 

Mint a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, ez két fontos intézkedést jelent:

  • nem kell a nyugdíjfolyósítást felfüggeszteni, ha a minimálbér tizenkétszeresét eléri a nyugdíjasok munkában szerzett jövedelme
  • a munkából szerzett jövedelem után csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, más közterhet nem.

 

Ez utóbbi lehetőség jelenleg azok számára áll fenn, akik a nemrég létrehozott nyugdíjas-szövetkezetek tagjaként vállalnak munkát. Parragh László, az MKIK elnöke azonban a csütörtöki Népszavában megjelent interjúban arról beszélt, hogy vitatható ezek létjogosultsága, szerinte a járulékkedvezményt közvetlenül is lehetővé kellene tenni – erről dönthet most az Országgyűlés. Parragh ugyanakkor azt is szeretné, hogy a munkavállalókat – a nyugdíjkorhatárhoz közeledve, majd azt elérve – lépcsőzetesen csökkenő járulékterhek illessék meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top