Politika

Stop Soros: A kormány átolvassa a Velencei Bizottság állásfoglalását

hvg.hu

Ha pedig lesz benne olyan, amit fel tudnak használni a jogszabály megalkotása során, azt megteszik. Legalábbis ezt ígérik.






 

“Tanulmányozni fogja a kormány a Velencei Bizottság frissen nyilvánosságra hozott állásfoglalását a Stop Soros-törvénycsomaggal kapcsolatban, és amennyiben az tartalmaz olyan javaslatokat, melyeket fel lehet használni a jogszabály-alkotás során, akkor ezt megteszi – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az MTI-nek.

Németh Zsolt az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének keddi ülésnapját követően elmondta, hogy az illegális bevándorlás kérdése kiemelt téma a napirenden a héten Strasbourgban.

 

Felszólalásakor azt mondta, hogy a Stop Soros rendelkezései nem a humanitárius tevékenység ellen irányulnak, mindössze szeretnék megakadályozni, hogy egyes szervezetek vagy egyének ennek álcája mögött elősegítsék az illegális migrációt.






 

Mint mondta, fontosnak tartotta kiemelni a vitában, hogy létezik megoldás, Magyarország létrehozta azt a büntetőjogi tényállást, amely az illegális migráció elősegítése nevet viseli.

Remény van arra, hogy Európában vita kezdődik arról, hogy ez az eszköz mennyire tehető általánossá

– fogalmazott az MTI híre szerint Németh.

 

Németh Zsolt arról is beszámolt, hogy szerdán Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével együtt találkozik a Velencei Bizottság elnökével, Gianni Buquicchióval, akivel áttekintik, hogy hol tart Ukrajna az oktatási törvénnyel kapcsolatos bizottsági véleményben foglaltak megvalósításában.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top