Belföld

40 kórházat bezárhatnak szeptemberre

hvg.hu

Megszűnt a mentesség, az államtitkár hiába tárgyal.

 

A HVG írta meg korábban, hogy megszűnt a kórházak mentessége a szigorú gazdálkodási szabályok alól – eddig az intézmények akkor is fizethettek bért és végezhettek betegellátást, ha az egészségpénztártól kapott összeg már nem fedezte a költségeket, az adósságot pedig év végén rendezték -, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nyomatékosan jelezte a kincstárnak, hogy a türelmi időnek vége.






 

Népszava szerint Nagy Anikó államtitkár küzd azért, hogy vegyék ki a kórházakat az érintett szabály hatálya alól, de eddig nem járt sikerrel. A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint ha az ÁSZ nem enged, 40 intézményt zárhatnak be legkésőbb szeptemberre.

 

Egyelőre nem kaptak választ arra, mit tesz az egészségügyi kormányzat azért, hogy ne zárjon be a pénzügyi szabályok miatt több tucat kórház. Az államkincstár friss adatai szerint június végén 35 milliárd forint volt a kórházak adóssága.

 

(képünk illusztráció)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top