Belföld

Kitálalt a szörnyű magyar orvos páciense – megdöbbentő történet

A kép csak illusztráció - forrás: hir.ma

Szinte elképzelhetetlen, hogy Magyarországon ne adjunk hálapénzt, ha szeretnénk, hogy a kezelőorvos kedvesen, odafigyelően bánjon velünk. Azonban vannak olyan esetek, ahol az orvosnak nemcsak “illik” hálapénzt adni, hanem azt el is várja a betegtől, sőt, az alábbi történetben meg is zsarolja a pácienst a paraszolvenciával.






 

Első fokon két év börtönt kapott egy budapesti orvos, mert többször kért és fogadott el hálapénzt. Egyikük, Kathy Attila (46) azonban annak idején kitálalt a Blikknek, a kórház pedig, ahol a doktor dolgozott, egy belső vizsgálatot követően kirúgta az orvost. Sz. Gáspár nem úszta meg ennyivel, mert a rendőrség nyomozni kezdett, a doktor ellen vádat emeltek, és most első fokon két évet kapott.

 

A beteg így nyilatkozott az orvosról:

– Egyiptomi búvárkodás közben megsérültem, itthon a reptérről egyenesen a kórházba vittek, és még éjjel megoperáltak. A sebésszel csak napokkal később találkoztam, amikor behívott az orvosi szobájába. 

ÖSSZESEN 10 EZER FORINT VOLT NÁLAM, AZT AKARTAM ODAADNI NEKI, DE Ő VISSZAADTA AZZAL, HOGY KÖSZÖNI, DE MA MÁR KÁVÉZOTT

,ezt a pénzt ő pár perc alatt elissza, és gondoljam át az összeget a varratszedésig – idézte fel Attila.

A Blikk olyan esetről is tud, amikor az orvos nem fogadta el az ajándék-könyvet, amit betege akart adni neki hálája jeléül, helyette egyértelműen pénzt követelt, sőt, néha még részletfizetési lehetőséget is ajánlott.

 

Sz. Gáspár, vagyis a hálapénzzel zsaroló orvos letöltendőt kapott, de hány ilyen eset van még? Hány alkalommal nem hajlandó szólni a beteg, amikor fél az orvos haragjától, vagy attól, hogy máskor is kerülhet a szikéje alá, netalántán attól, hogy a városában lévő kórházba kerül valamely hozzátartozója is, aki megsínyli, ha nem tömik ki az orvos zsebét?






 

Fontos megjegyeznünk, hogy számos olyan példaértékű orvos praktizál Magyarországon, akik nem a hálapénz fejében végzik el munkájukat, hanem sokkal inkább az egészségügyi rendszer reformjában gondolkoznak. Ilyen formáció az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport is, amely mostanra már több mint 3000 tagot számlál.

 

Óriási tisztelet nekik, a bíróságnak pedig szintén respekt a precedens-értékű ítéletért.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top