Belföld

A világ negyedik legkövérebb országa vagyunk

hvg.hu

Hiába hisszük magunkat sportnemzetnek, a magyarok több mint fele soha nem mozog hobbiból.






 

Túl kövérek a magyarok: Európában egyetlen ország sincs, amelynek a lakói között annyi túlsúlyos vagy elhízott ember lenne, mint nálunk – írta a Népszava. A világon csak három ország, az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland előzi meg Magyarországot elhízottságban.

A magyar lakosság 54 százaléka számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak. A gyerekek között is évről évre nő ez az arány, miközben egyre több az alultáplált gyerek is.

 

Hiába szeretjük azt hinni, hogy sportnemzet vagyunk, az ország nagy részénél ez kimerül annyiban, hogy a tévé előtt ülve büszke az élsportolókra: a magyarok 53 százaléka soha, semmilyen szabadidős mozgást nem végez. További közel negyede az országnak pedig havonta csak 1-3 alkalommal sportol valamit. Ami pedig a táplálkozást illeti: a 15 évesnél idősebbek kétharmada nem eszik naponta zöldséget vagy gyümölcsöt. A legszegényebbek több, mint negyede hetente egyszer sem tudja megengedni magának, hogy zöldséget, gyümölcsöt egyen.

 

Így aztán nem csoda, hogy egyre több a daganatos, a keringési, a mozgásszervi és a mentális betegség. A szegénység különösen veszélyezteti az egészséget. A magyar nők például 79,2, a férfiak 72,4 évet élhetnek átlagosan, de az átlag nem mutatja, hogy valójában mekkora a baj. Ha valaki megéri a 65. születésnapját, az jó eséllyel számíthat arra, hogy 80 évig vagy még tovább is élhet, de rendkívül sokan halnak meg még a nyugdíjkorhatár előtt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top