Belföld

Huszonkét kölyökkutyát ölt meg egy állatcsempész

hvg.hu

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki egy autó csomagterébe zsúfolva próbált kutyákat kicsempészni az országból.






 

Állatkínzás miatt emeltek vádat Zalában egy olasz férfi ellen, aki 22 kölyökkutyát próbált Magyarországról kivinni egy személyautó csomagterébe zsúfolva.

 

A férfinak hivatalos munkahelye nem volt, szabadidejében állattenyésztéssel foglalkozott. Tavaly novemberben döntött úgy, hogy Magyarországról illegálisan Olaszországba szállított kölyökkutyák értékesítéséből szerez jövedelmet. Egy ismerőse vállalta, hogy segít a kölyökkutyákat Magyarországról Olaszországba szállítani

 

A férfi Budapesten, Monoron és Kecskeméten összesen 22 uszkárt vásárolt. Közülük hat mindössze négyhetes lehetett, őket az anyjuktól jogszabálysértő módon, idő előtt választották el. A vádlott nem gondoskodott a szállításhoz szükséges állategészségügyi dokumentumokról, a szükséges egyedi azonosító jelzés elhelyezéséről, valamint oltásokról sem.






 

A kölyökkutyákat barátja aztójának utasterében és csomagtartójában, dobozokban helyezte el. Az úton a kutyák etetéséről, itatásáról, mozgatásáról, a járműben a levegőcseréről nem gondoskodott, az összezsúfolt ebeknek nem volt elég férőhelyük.

 

Még mielőtt Magyarországról Szlovéniába értek volna, az M70-es autóúton ellenőrzésre állították meg az autót. A férfi lebukása után a kölyökkutyákat a nagykanizsai állatmenhelyre vitték, de a szállítás körülményeire és az emiatt szerzett parvovírus-fertőzés miatt elkülönítésük és orvosi kezelésük ellenére egy hónapon belül mind a 22 elpusztult.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top