Politika

Megszólalt Kálmán Olga és Csintalan Sándor – örömtáncot járnak a kormánypárti médiatermékek

Pestibulvar.hu

“Sóval hintik be”, “kormányellenes sivalkodók”, “Visszaszereztük” – ilyen és ehhez hasonló szavakkal lehet leírni a kormánypárti szolgamédia cikkeinek és kommenteinek hangvételét, melyek az alig egy órája lezajlott átvétel kapcsán szakadt ki belőlük.






 

A Hír TV a gecizés óta ellenzéki hangvételű. Kormánykritikus. Volt a mai napig, augusztus elsejétől ugyanis új szelek fújnak majd a régi-új vezetés irányítása alatt álló hírcsatornánál.

Több lap is megerősítette, hogy szerdára virradóra a a csatorna több munkatársának már kiadták, pakoljanak össze, töröljék le személyes dolgaikat a számítógépeikről, mert holnap már nem kell jönni. Látszik is a hírstruktúrán – egész nap a Hír TV-t bámulom, ami olyan, mintha kötelezőből menne csak a műsor. Mert az nem állhat meg.

A csatorna 12.00 óta rendkívüli hírként tájékoztatja nézőit arról, hogy Csintalan Sándor és Kálmán Olga már nem lesz látható a Hír TV-n, műsoraikat megszüntették, őket magukat pedig eltávolították. Követte őket Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató, Bodacz Balázs műsorvezető, György Zsombor szerkesztő, Lampé Ágnes műsorvezető is. A Szabadfogás c. műsor felvételére érkező vendégeket rövid várakozás után a kormány kedvenc szekusai kísérték ki a bejárati kapuhoz.

Nézze meg a távozó Kálmán Olgát!


Itt pedig a távozó Csintalan Sándor nyilatkozik:


Az új fideszes kurzus kipöckölt mindenkit, és új időszámítást jelentett be. Az új tulaj, Nyerges Zsolt saját bevallása szerint nem foglalkozott soha médiatermékekkel, ezentúl is csak tulajdonosi jogkörét fogja gyakorolni, a csatorna profiljáért majd Liszkay Gábor felel, aki természetesen hozza a “bandát”, szóval el lesz minden intézve.

 

A kormánypárti médiatermékek eközben örömtáncot járnak. A cikkeiket kommentáló  emberek (vagy kamuprofilok) szintén ünnepelnek, hiszen végre “hazatért” a Hír TV. Lehet megint jobboldali, nemzeti csatornát csinálni. Bármit is jelentsen ez nekik.

 

Magyar Idők szívesen élcelődik Kálmán Olgán, cikkükben hangsúlyozzák például, hogy műsorát kevesen nézték, és valószínűnek tartják, hogy igazán sosem érte meg a csatornának. Mindezt egy Origo cikkre hivatkozva állítják, akik néha akkora megfejtésben vannak, hogy szerintük nézettségben az M1 meg a TV2 veri az RTL-t. Segítek; még összeadva se.

 

Betalálták Csintalan Sándort is, aki szerint “az RTL Klub maradt az egyetlen magyar, a kormánnyal szemben kritikus, szabad televízió. Arról is beszélt, hogy a csatornát áruba bocsátó Simicska Lajos által a választásokig támogatott Jobbikban nincs nagy fantázia, mivel az ellenzéki párt a választáson súlyos kudarcot szenvedett, és nem reális kormányváltó erőként tekinteni rá.” 

 






Pesti Srácok egy szokásos hangvételű cikkben tapsikol a fideszes térnyerésnek. Cikkükben számon kérik a 24.hu és a Hvg szerkesztőségét, hogy miért nem álltak ki a szolgamédia embereiért, és minek állnak ki most Kálmán Olgáért, és a többi eltávolított médiamunkásért. Tök jó fejek. Ja nem.

 

Az Origo “Csúfos bukás: kirúgták Kálmán Olgát” figyelemfelkeltő címmel jelentetett meg cikket, de csak azért ugye, mert Kálmán Olga műsorát senki nem nézte. A cikkben boncolgatják, hogy a tévének nem érte meg az Egyenesen c. műsort tovább sugározni – talán ezzel is enyhítve azon olvasók kedélyeit, akik esetleg politikai alapú tisztogatást vélnek kiáltani.

 

A Hír TV Kálmán Olga Egyenesen c. beszéde helyett épp Orbán Viktor Tusványosi beszédének ismétlését közvetíti. Ennyi volt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top