Politika

Orbán és a tudósok nem vacsoráznak együtt

hvg.hu

Elmarad a miniszterelnök és a tudósok találkozója a Széchenyi István-emléknapon. Új időpontot keresnek.






 

Az idei lett volna a harmadik év, amikor a kormányfő és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke díszvacsorára hívta az intézmény alapítójának születésnapján, szeptember 21-én a tudományos élet fontosabb szereplőit. Az esemény azonban elmarad, Lovász Lászlónak ugyanis más programja van – írja a 24.hu.

 

Az MTA sajtótitkársága azt közölte, hogy az elnök egy korábban leszervezett utazáson külföldön tartózkodik majd a vacsora időpontjában. A lap úgy tudja, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda csak a napokban értesült erről, emiatt pedig az a döntés született, hogy a társszervező nélkül nem tartják meg az eseményt.

A miniszterelnök sajtófőnöke a 24.hu-nak azt írta, hogy új időpontot egyeztetnek.

 

A lap megjegyezte: a Magyar Tudományos Akadémia költségvetésének megnyirbálása és autonómiája körül kialakult feszültségek miatt a díszvacsora bojkottjának szervezése már a múlt hónapban megindult, az Origo szerint száznál többen már akkor elfogadták a meghívást.

 

A parlament július 17-én fogadta el azt a költségvetést megalapozó törvényjavaslatot, amelynek értelmében az MTA összköltségvetésének közel fele, 25 milliárd forint a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül át.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top