Politika

Belebukhat az orosz titkosszolgálat vezetője a magyarországi letelepedési kötvényezésbe

hvg.hu

Kiderült, és a kormány sem tagadta, hogy több magasrangú orosz állampolgár, vagy hozzátartozóik jutottak magyarországi letelepedési engedélyhez. Ez pedig azt is jelenti, hogy az orosz titkosszolgálat vezetőjét kapásból le kellene váltani.

 

Megírtuk, több prominens orosz vehetett magyar papírokat a letelepedési kötvényprogramban: az orosz törvényhozás alsóházának, a Dumának az egyik tagja, Vlagyimir Blockij, illetve az orosz külföldi hírszerzés (SZVR) főnökének, Szergej Nariskinnek több rokona, köztük a fia is kaphattak magyar papírokat.






 

Most azt írja a 444 az SZVR hivatalos oldalára hivatkozva, nem lehet az orosz hírszerzés munkatársa, akinek közeli hozzátartozója külföldi letelepedési engedéllyel rendelkezik. Azaz,

ha úgy van, ahogy írták, márpedig ezt a kormány reakcióként kiadott közleménye sem tagadta, akkor ez összeférhetetlenséget jelent Nariskin pozíciójával, és le kellene váltani.

 

A Rigában működő orosz újság, a Meduza ezt részletesen el is magyarázza, a szabályzat több pontja is azt diktálja, hogy ebben az esetben Putyinnak meg kellene vonnia Nariskin államtitkokhoz való hozzáférését, ami által titkosszolgálati pozícióját sem gyakorolhatná a továbbiakban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top