Belföld

Az ön megyéjében mennyi az átlagfizetés? Mutatjuk!

Szabolcsban a 150 ezret sem éri el az átlagfizetés, Budapesten 270 ezer forint fölött van.

 






Budapest és Győr-Moson-Sopron megye húzta fel az országos átlagot, amikor az átlagkeresetet kiszámolják – derül ki a KSH Fókuszban a megyék kiadványából. Hiába volt 215 ezer forint az országban a nettó átlagkereset az idei első félévben, ezen a két helyen kívül egyetlen megye sem volt, amely elérte volna az átlagot.

Budapesten az átlagfizetés 272 ezer forint, Győr-Moson-Sopron megyében pedig 224 ezer. Már e kettő között is óriási a különbség, de a többi megye leszakadása nagyon nagy.

A két leggazdagabb helyen kívül Fejér és Komárom-Esztergom megyében érte el az idei első féléves átlagkereset a nettó 200 ezer forintot. Heves, Tolna, Vas és Veszprém megye adata közelítette a 200 ezres határt, ott valószínű, hogy ha tovább nőnek az országban a bérek, nemsokára már kettessel fog kezdődni az átlag.





 

Csongrád (185 ezer) és Bács-Kiskun (180 ezer) már jobban le van szakadva. Hajdú-Bihar, Baranya és Somogy átlagfizetései között pár száz forint a különbség, mindhárom helyen 177 ezer forintból kell kijönni havonta. Utánuk 174 ezerrel Jász-Nagykun-Szolnok következik a listán.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala (169 ezer), Nógrád (166 ezer) és Békés (158 ezer) átlagkereseti adata már nagyon alacsony, de még ez is jobb, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéé: az ország legszegényebb helyén 149 ezer forint a megyei nettó átlagfizetés.

A fizikai foglalkozásúak bruttó átlagkeresete 231, a szellemieké 426 ezer forintra bővült. A szellemi foglalkozásúak keresete a fővárosban volt a legnagyobb (497 ezer forint), Békés megyében pedig a legkisebb (305 ezer forint). A fizikai foglalkozásúak esetében a két szélsőértéket Győr-Moson-Sopron (285 ezer forint) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (172 ezer forint) képviselte.

 

 

forrás: hvg.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top