Belföld

2,7 hektárral bővítheti bányáját Orbán Győző

A kormányhivatal szerint ennek nem lesz érdemi környezeti hatása.





 

Bővítheti gánti bányáját az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kőbányászati Kft. – írja a hvg.hu. A Fejér Megyei Kormányhivatal úgy módosította a környezetvédelmi engedélyt, hogy a bányászati tevékenységet újabb 2,7 hektáros területre ki lehet terjeszteni.

A dokumentum szerint a módosításnak nem lesz érdemi környezeti hatása, és a bányából évente változatlanul egymillió tonna dolomitot lehet kitermelni.

A portál megjegyzi, hogy a cég a miniszterelnök apjának egyik legtöbb profitot nyújtó vállalkozása, 2017-ben 2,8 milliárd forint volt az árbevétele, és 956 millió forint nyereséget könyvelt el. A tavalyelőtti eredménytartalékkal megtoldva tavaly 2,5 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosoknak.

 

 

 

forrás: 24.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top