Belföld

Ajánlatot kapott Orbán Viktor és a Fidesz

Ha esetleg elhagyná a Fidesz az Európai Néppártot, akkor nem kerülne a senki földjére, ugyanis van olyan képviselőcsoport az Európai Parlamentben, ahol szívesen látnák.





 

Nem egyszerű új frakciót alakítani az Európai Parlamentben (EP), ezért ha Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ezt tervezné a jövő évi EP-választás után, akkor lehet, hogy túl nagy fába vágná a fejszéjét. Egyszerűbb megoldás lehet, ha a Fidesz az Európai Néppárt frakciója helyett csatlakozna Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjához – mondta Népszavának Branislav Skripek az utóbbi elnökségének tagja, a szlovák Egyszerű Emberek és Független Személyiségek párt EP-képviselője.

 

 

 

A politikus szerint vannak ugyan kifejezetten negatív tendenciák a magyar politikában, de Európában az értékek harca folyik a kereszténység és a neoliberalizmus között, és ebből a szemszögből nézve nagyra tartja Orbán Viktor erőfeszítéseit. Az olyan nagy hatalom, ami a magyar kormányfő kezében összpontosul, gyakran csábít arra, hogy azzal ne éljenek jól. Szlovákiában is ismert volt az a jelenség, hogy egyes üzletemberek, hogy, hogy nem sokkal sikeresebben üzleteltek az állammal mint mások.

Fenntartva a kritikáját, hogy ez helytelen, Skripek úgy véli, hogy a kelet-közép-európai EU-tagállamok lakóinak joguk van úgy élni ahogy szeretnének, ami az unióban egyeseknek nem tetszik. Ezért nem szavazta meg sem a lengyel, sem a magyar kormánnyal szembeni fellépést szorgalmazó javaslatokat, amelyeket a jogállamiság korlátozása címén fogadtak el kollégái.

 

 

 

forrás: napi.hu

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top