Politika

Kiszivárgott, mit tervez a kormány: tízezren járhatnak pórul, köztük te is!

Kép forrása: MTI- Soós Lajos

Mint arról korábban mi is hírt adtunk, a kormány közel tízezer embert tervez elbocsátani az államigazgatásból. Az Index birtokába jutott az az előterjesztés, ami a kirúgott emberek újbóli elhelyezkedését részletezi.


 

A korábbi hírek beigazolódni látszanak, miszerint az elbocsátott emberekkel tervezi feltölteni a kormány azon közszféra hiányszakmáit, amelyeket évek óta nem sikerült megoldaniuk. A Karrier Híd elnevezésű program keretben képeznék át az embereket többek között kórházi ápolónak, műtőssegédnek vagy épp bölcsődei és óvodai gondozónak.

 

A tervek szerint a kormány olyan az államigazgatásban, minisztériumokban és a kormányzati háttér-intézményekben dolgozók munkáját is megszüntetné, akiknek a jogviszonya már öt éven belül van az öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzéséhez. Tehát rengeteg olyan ember lesz kénytelen új szakmát kitanulni és új állásban elhelyezkedni, akik pár évre lennének a nyugdíjtól.

Ez azért is nagy gond, mert az így betöltött hiányszakmákban pár éven belül a nyugdíjazások miatt újra emberhiány lesz.

 


A hírportál értesülése szerint az átképzés költségét uniós pénzből finanszírozná a kormány, illeve az elbocsátott dolgozóknak ingyenes tanácsadással, pszichológiai segítséggel és karriertervezéssel segítenék az átállást.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top