Politika

Nem találnád ki, hány hajléktalant vegzált pár nap alatt a Fidesz

Fotó: Illiberal Memes - Facebook

A szégyenteljes adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság tette közzé.






 

Még csak pár napja lépett életbe a hajléktalantörvény, az ORFK szerint máris 101 (!) hajléktalant figyelmeztettek azért, mert az utcán él. Az új szabályok szerint ha valaki 90 napon belül háromszor kap helyszíni figyelmeztetést, a negyedik alkalommal már szabálysértési eljárást kell indítani vele szemben.

 

A hírek szerint ez két hajléktalannal már meg is történt, egy gödöllői férfit szerdán állítottak bíróság elé, egy budapesti asszonyt pedig pénteken fognak. A férfi elvileg korábban mérnök volt, az ügyvédje állítása szerint elvesztette az otthonát, és nagyon rossz fizikai állapotban van. A bíróság végül elzárás helyett “csak” 20 ezer forint szabálysértési bírság megfizetésére kötelezte, melynek költségét ügyvédje a férfi kilátástalan anyagi helyzete miatt magára vállalta.

A budapesti nő az Utcajogász Egyesület szerint öt hónapja vált hajléktalanná, korábban segédápolóként is dolgozott egy kórházban. Előállítása után kiskutyáját elszakították tőle, és menhelyre vitték.

 






A keresztény Európáért kampányoló kormány tehát néhány nap alatt összehozott több száz hatósági zaklatásnak kitett hajléktalant, és potenciálisan több százezer, ha nem milliós nagyságrendű fiatalt, akiknek a lakástakarék-törvény miatt jelentősen romlottak az esélyeik arra, hogy eladósodás nélkül saját otthonhoz jussanak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top