Politika

Márki-Zay: Előkerülhetnek a Molotov-koktélok, nem biztos, hogy sokat kell várni az új forradalomra

Fotó: Facebook

Az új politikai mozgalmat szervező hódmezővásárhelyi polgármester adott erős interjút.

 






Nem biztos, hogy a következő forradalomra újabb 62 évet kell várni – állítja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Népszavának adott interjúban.

 

Márki-Zay elmondta, hamarosan megalapítja új mozgalmát, amelynek fő célja, hogy a jövő évi önkormányzati választáson “minden város Hódmezővásárhely legyen”, vagyis az ellenzéki jelölt győzzön. „Budapesten nyilván a baloldali jelölteknek van esélye inkább, van egy-két körzet, ahol a Jobbiknak, de a legtöbb hely olyan, mint Hódmezővásárhely, azaz csak a teljes ellenzék összefogásával és egy a kormánypárti szavazóknak is elfogadható jelölttel győzhető le a Fidesz.” – mondta a polgármester.

A politikus az új mozgalom nevét még nem árulta el, de elmondta, „addig is minden jó érzésű, tisztességes hazafit arra buzdít, hogy alapítsák meg saját köreiket és találják meg a hiteles jelölteket minden településen”.

– Ők mind hősök. Budapesten ugyanis nem értik mi az, hogy megfélemlítés. Nálunk viszont csak az utóbbi két hétben két embert rúgtak ki politikai okokból. Egyikük a kórházban dolgozott beteghordóként, az volt a „bűne”, hogy a Kétfarkú Kutyapárt helyi vezetője. A másik pedig elindult egy vezetői pályázaton a fideszes jelölt ellenében – tette hozzá.

 

Arra a kérdésre, van-e értelme tüntetniük október 23-án, Márki-Zay azt mondta, „csodát nem vár”. – A legutolsó magyar forradalomra emlékezünk, amely 62 éve volt. A következőre azonban nem biztos, hogy 62 évet kell várni. A mostani alkalom célja az, hogy még demokratikusan is le lehessen váltani ezt a hatalmat – mondta a polgármester.

 

Márki-Zay szerint a demokratikus rendszereket demokratikusan váltják le, míg a nem demokratikusat nem. „Az elmúlt nyolc évben nagyon nagy lehetőséget adott az országnak az a temérdek pénz, amit az EU öntött ide. Ha az uniós pénzek nem jönnek, összeomolhat a gazdaság” – mondta.

 






– Amikor majd Románia elrobog mellettünk, amikor egy esetleg bekövetkező válság miatt ismét nem lehet majd itthon munkát találni, akkor az emberek rádöbbennek, hogy mi is valójában az Orbán-rendszer öröksége: egy megfélemlített és meglopott ország, ahol a kormánypárti politikusok kastélyokban laknak és magángépeken repkednek. Ahol ilyen hatalmas a kontraszt, ott nagyon hirtelen előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is. Isten óvja ettől Magyarországot, de ahol ennyi embert tesznek tönkre politikai okból, ott nem zárhatjuk ki megnyugtatóan ezt a lehetőséget – zárta szavait a polgármester.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top