Politika

Ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt a hajléktalanoknak! – ezt mondta egy videón Gödöllő polgármestere

168ora.hu

Gémesi György szerint úgy is a borra költik a pénzt, az éjjeli menedékhelyek pedig teljesen használhatóak.






Az országban Gödöllőn állították elő a rendőrök az első hajléktalant, aki az október 15-én életbe lépett jogszabályok alapján elkövette az életvitelszerű közterületen tartózkodás vétségét, vagyis egy padon üldögélt. Gémesi György, a város polgármestere ezért jobbnak látta kimagyarázni a helyzetet, ezért Facebook-oldalán élő bejelentkezésben mutatta be a gödöllői hajléktalanszállót, ahová a bíróság elé került, majd figyelmeztetésben részesített férfi nem akart bemenni, mert szerinte ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is.

 

A szálló vezetője a videóban elmondta, a férfit korábban az éjjeli menedékhely szolgáltatásukat vette igénybe, tehát a nap 24 órájában az itntézményben lehetett, étkezési, tisztálkodási ellátással. Az intézményvezető és a polgármester is arról beszél, hogy a hajléktalan férfinak az volt a problémája, hogy szabályokat kell betartania a szállón.

 






„Azt kérem mindenkitől, ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt, a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle. Az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amit senki nem akar. A főtéren félmeztelenül rohangászó emberek voltak az elmúlt időszakban, odapiszkítottak a padra, ott végezték el a dolgukat és hadd ne soroljam azokat a problémákat, amik miatt komoly gond lehet. Hiszen az önök gyereke vagy unokája ugyanarra a padra fog leülni és aztán Egy tudhatjuk azt, hogy milyen betegséget kap.” – mondta Gémesi György.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top