Politika

Brutális az arány, fideszes szavazóktól kapott tockost Orbán

Forrás: MTI

Úgy tűnik, a Fidesz minden média felületen nyomuló EU ellenes propagandája nem éri el a kívánt hatást, sőt, egy most publikált kutatás alapján soha sem akartak a magyarok ennyire az unióhoz tartozni, mint most. A Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint ma a lakosság 68 százaléka szavazna az EU belépés mellett, és csak 16 százalék utasítaná azt el. Még inkább Európa párti a közvélemény, ha azt kérdezik, mennyire járt jól az ország a tagsággal. Ekkor az emberek 80 százaléka értékeli úgy, hogy összességében jól járt Magyarország a csatlakozással.






 

A felmérés legmeglepőbb eredménye viszont az, hogy még a Fidesz-szavazók szerint is szigorúbban kellene ellenőriznie az EU-nak az uniós pénzek falhasználását (76 százalékuk gondolja ezt). Természetesen a szocialista érzelmű válaszadók között ez az arány jóval magasabb, 98 százalék, de ugyanez tapasztalható a Jobbik táborában. További pofonokat is tartalmaz a Fidesz számára a felmérés, mert a válaszadók 58 százaléka szerint „nagyon sok EU-pénz kerül magánzsebekbe”, további 31 százalékuk véli úgy, hogy „biztos volt ilyen, de nem jelentős mértékben”.

 

Tehát, a magyar társadalom teljesen tisztában van a mindent átszövő korrupcióval, valószínűleg azt is tudják, kikhez kapcsolódik konkrétan az EU-s pénzek lenyúlása, kiknek a gazdagodását szolgálja. Mindannak ellenére ilyen EU párti az ország,  hogy a kormány az elmúlt években több 10 milliárd forintot költött olyan kampányokra, amelyekben Brüsszelt, magát az uniót tüntette fel rossz színben, miközben magát a nemzeti szuverenitás élharcosának állította be. A kutatás viszont teljes mértékben megmutatja, hogy az egész ilyen irányú kormányzati propaganda kudarc. Azonban az ellenzéknek is el kell gondolkodnia a számok láttán. Ha a propaganda ellenére az EU erősebb támogatottságú mint a Fidesz, az ellenzék pedig ott tart, ahol tart, akkor az ő hitelességi problémájukról van szó. Úgy tűnik, a magyar társadalom józanabb, mint gondolnánk, de nem találja a hiteles vezetőt, akit tudna Orbánnal szemben támogatni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top