Belföld

A helyiek látták, hogy kocsi után kötve húzzák a rendőr kutyáját, a rendőrség szerint nem volt ilyen

168ora.hu

A Borsod megyei Ómassán a helyiek állítottak le egy kék kisbuszt, mert egy madzagra kötött kutyát húzott maga után – derül ki egy Facebook-posztból, amit az Index vett észre.






 

A poszt írója kitér arra is hogy az állat az ómassai rendőr kutyája volt, elszökött, és a sofőr vissza akarta vinni. A szemtanúk rendőrt hívtak, és arra gyanakodtak, hogy a sofőr ittas. Ki is érkeztek a rendőrök, akik aztán elterelték a helyszínről a szemtanúkat, akik szondáztatni szerették volna a férfit. Az ügyben feljelentést tettek, a kutya megúszta komoly sérülés nélkül, a gazdája látta el.


Az Index kérdésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: valóban történt rendőri intézkedés az ügyben és az említett kutya egy helyi rendőré, továbbá az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett gyanúja miatt indít büntetőeljárást. A kutya néhány napja elkóborolt és egy helyi férfi találta meg, aki haza akarta vezetni a gazdájához. Az eddig beszerzett információk szerint nem az történt, hogy a kutyát az autó után kötve húzták volna. Az eben a talpán lévő hámhorzsolásos sérülésen kívül más sérülés nem volt, ezt a gazdája ellátta – írta válaszában a borsodi rendőrség szóvivője.

 






A Facebook-poszt szerzője szerint viszont számukra egyértelműen úgy tűnt, hogy a kutyát az autóhoz kötötték. Elmondta, hogy a buszmegállóban ültek, amikor látták, hogy érkezik a kék kisbusz, ami után rohant a kutya. Aztán amikor a jármű bekanyarodott, a kutya elvágódott, és összevissza csapódott, amíg az autó megállt a helyi rendőr házánál.

 

A portál által elért szemtanú szerint egyébként az úton több helyen is volt vér, és miután megérkezett a helyi rendőr, aki egyébként ellátta az állatot, azt mondta, hogy nem lesz probléma, hagyhatják a dolgot. Ők viszont azt mondták, hogy nem hagyják annyiban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top