Politika

Az ügyvédek után az orvosok is felszólaltak a hajléktalanok büntetése ellen

168ora.hu

A már több mint 2500 aláírásnál járó petíció után, amelyben ügyvédek tiltakoznak a hajléktalanság kriminalizálása ellen, az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport is közleményben állt ki a hajléktalanokért.






Az orvosok üzenete azzal a megállapítással kezdődik, hogy

a szegénység, a hajléktalanság az embert érő egyik legnagyobb csapás, melyet legtöbbször családi, élethelyzeti krízis, testi és/vagy lelki betegség idéz elő és kísér, megelőzni, segíteni, orvosolni kell, és nem kriminalizálni,

utóbbi ugyanis nem vezethet érdemi megoldáshoz. Bár az, hogy a szabálysértési törvény módosítása eltünteti a hajléktalanokat a szem elől – a jogszabály tiltja az életvitelszerű tartózkodást közterületen, a harmadik figyelmeztetés után a hajléktalanokat perbe fogják –, az 1001 orvos hálapénz nélkül arra hívja fel a figyelmet, hogy a hajléktalanok jelentős része ezzel az egészségügyi rendszerből is kikerül, később pedig rosszabb állapotban jut orvosi ellátáshoz. A hatóságokat arra kérik, hogy biztosítsanak a hajléktalanoknak őket megillető jogi képviseletet, és rendeljenek ki orvosszakértőt is, ha kell, a kormányzatot pedig arra szólítják fel, hogy

kezdeményezzen párbeszédet a szakmai szervezetekkel, amennyiben a hajléktalanság problémájának valós és emberi megoldására törekszik.

(A hvg.hu nyomán) forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top