Politika

Meglepő adatok kerültek napvilágra – számszerűsítve lett minden

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Korábban beszélt Kósa Lajos a HírTV-ben arról, hogy nem érti miért emelte ki ennyire az ellenzék a Gruevszki-ügyet, hisz szerinte rengeteg menedékkérelmi eljárás folyik Magyarországon, amiket ennyi erővel ugyan így ki lehetne emelni.






Most Szél Bernadett hozta nyilvánosságra azt az adatot, hogy a július elsején életbe léptetett Stop Soros törvény óta november 21-ig összesen 165 kérelmet nyújtottak be a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalhoz, közölte az Index.hu.

 

Ebből a 165 kérelemből 8 kérelmet megszüntettek, 88-at elutasítottak és 65 kérelem még mindig folyamatban van. Tehát az elmúlt hónapokban összesen 4 kérelmet bíráltak el pozitívan a Menekültügyi Hivatalnál, köztük a korrupció miatt jogerős börtönbüntetésre ítélt, majd Magyarországra szökött Nikola Gruevszkiét.

 

Szél Bernadett szerette volna megnézni Gruevszki menekültügyi eljárásának iratait, de ezt a hivatal nem engedélyezte neki. Szél továbbá elmondta azt is, hogy szerinte egyáltalán nincs rendben az a történet sem, miszerint Gruevszki a tiranai követségen szándéknyilatkozatot tett arról, hogy menedékkérelmet szeretne benyújtani Magyarországon, és ezért utaztatták őt Magyarországra diplomata autókkal.

“Akár tett Gruevszki szándéknyilatkozatot a tiranai nagykövetségen, akár nem, az nem jelenthetett semmit: sem a diplomáciai fuvarozásra, sem a Magyarországra való belépésre nem jogosította. Vastagon politikai döntés volt a Balkánon át Magyarországra szöktetés, amit egészen biztosan gondos jogi és szervező munka előzött meg. A Gruevszki-kivétel, a letelepedési kötvények és a Budapesten otthonos orosz titkosszolgálat, vagy akár Magomed ügye is azt mutatja, hogy a Fidesz még azt az ígéretét sem teljesítette, hogy megvédi Magyarország határait, és a nemzetet a külföldi szélsőségesek és bűnözők jelenlététől.”
– mondta el Szél Bernadett.






 

Orbán Viktor is megszólalt az üggyel kapcsolatban a közrádióban, ahol azt mondta, hogy az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel, és a hazájában börtönbüntetésre ítélt politikus pedig fontos szövetségese a Fidesznek migrációs ügyekben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top