Politika

Bíróság elé áll Mészáros Lőrinc? Polt Péter is mozgolódik!

Pestibulvar.hu

Nincs az a gazdasági terület, amelyben nem venne részt az ország strómanja legsikeresebb vállalkozója. A turisztika az egyik ilyen nagy ágazat, ahová folyamatosan vásárolja be magát. Az persze csak teljesen véletlen, hogy Orbán Ráhel is érdeklődik a terület iránt, és bár hivatalos státusza nincs, mégis állami pénzekről egyeztet tisztviselőkkel.






 

Mészáros Lőrinc egyik megszerzett szállodája az egerszalóki Saliris Hotel, amely értékét az adja, hogy egy igen jó hatásfokú forró gyógyvízforrás mellé épült, egy ritkaságszámba menő természeti látványossággal -egy sódombbal- kiegészítve a helyszín különlegességét. A vásárlásnak azonban igen furcsa körülményei voltak. Ugyanis, a hotel előzőleg állami tulajdonban volt, Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (a továbbiakban: MFB) 2010-ben szerezte meg több lépésben a 100 százalékos tulajdont a Szalók Holding Zrt.-ben. Ekkor már összesen 11 milliárd forintot fektetett be az egerszalóki Saliris Resort Hotel és Gyógyfürdőbe mint hitelező. Ettől kezdve, a komplexum az MFB közleménye szerint “megáll a saját lábán” (ó, micsoda összecsengés Orbán Ráhel szavaival), nyereséges.

 

Mindezek ellenére felszámolási eljárás alá vonták a gazdasági társaságot 2013-ban, a kijelölt felszámoló az állami tulajdonban lévő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. volt. Itt jött a képbe Mészáros Lőrinc, aki 2,67 milliárd forintért szerezte meg a céget. Nem túl bonyolult matematika: 8 milliárdot bukott az egyébként nyereséget termelő hotelen az állam. Nemrégiben Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, amelyben a következő kérdést tette fel:

“Teljesen jogszerű, hogy 8 milliárdos állami veszteség mellett vásárolhatta meg Mészáros Lőrinc az egerszalóki Saliris Hotelt?”

 






Polt Péter válasza meglepő volt,  válaszában azt írtafeljelentésként értékelte Harangozó Tamás kérdését, amelyet továbbított a Fővárosi Főügyészséghez. Nos, aki elkezdeni örülni, annak le kell hűtenem a kedélyeit. Az, hogy nyomozás indul-e Mészáros Lőrinc, vagy a felszámoló ellen, korántsem biztos, hiszen arról majd az ügyészségnek kell döntenie. Nincs kétségünk, hogy azok a vádpontok, amik alapján a sukorói telekcsere ügyében letöltendő börtönbüntetést szabtak ki, itt fel sem fognak merülni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top